Posts

Showing posts from March, 2012

Sunrise!

Image
moga hari esok lebih baik utk aku

Last Goodbye

Image
Esok ada appointment kat HSA. so aku kena tidur awal malam nih. kalau tak esok blood pressure aku naik. degil darah aku nih. takmo turun2. esok jugak aku akan dpt result blood test yg aku buat last week n jumpa ngan pakar endokrin. huhuhu. takut. takut nak dgr apa resultnya. aku tak mampu nak g spital pakar swasta. so mmglah lama nak tunggu kat spital gomen nih. dpt date utk scan perut pun 6 bulan. mmg lama. tapi kena sabar lah sbb ramai kan. kalau nak cepat gi lah spital swasta. tapi tuhlah aku tak mampu. ada insuran pun mcm tak cover jer. igt nak bentikan lah insuran tuh. mengkayakan company insuran jer. bila nak claim mcm2 alasan bagi. tapi duit kita diorg nak. 
eh apasal post title aku nih Last Goodbye? sbb aku tak tau nak letak title apa. n aku tgh dgr lagu the last goodbye. mana tau esok aku last goodbye ke ngan doktor kat HSA. heheheh jgn mimpi lah yer. bulan 4 ada scan perut perut lak ek. appointment still ada lagi ok!
tgh suka ngan lagu nih
oklah nak tidur. byee

Yeay! It's weekend again!

Image
Yeay! hari minggu datang lagi. hari yang paling ditunggu2 setiap minggu sejak hari isnin lagi. hari sabtu n ahad lah hari untuk relax kan diri dari stress hehe. pada sapa2 yg kena keje hari sabtu tu mintak maaf jer lah yer. nasib baik company aku mmg cuti hari sabtu. mmg tak dpt bayangkan kalau sabtu kena keje. nangis woooo. lagipun kalau sabtu keje mmg membazir jer bukak opis. bukan buat keje pun. n bos2 pun tak masuk. membazir letrik jer. 
utk aku yg hari2 drive 20km pegi keje n 20km balik keje mmg hari sabtu n ahad adalah hari yg sgt2 dinanti2kan. dok rumah layan cerita korea lah best heheh. malas weyyy nak keluar g mana2. lagi2 skrg nih da takde geng2 keluar jalan2. dok rumah jer lah. tgk wayang pun da malas. kali terakhir aku tgk wayang setahun yg lepas kot. kalau family ajak g mana2 pun malas. ditambah ngan poket yg agak kekeringan. so kena mengambil pendekatan berhati2 dalam perbelanjaan harian. astro aku plak da pasang ngan pvr so boleh lah record movie2 best2 yg kadang main p…

Merajuk?

Image
Tak baik merajuk tau! lagi2 ngan mak sendiri ngeeeeeee. smlm aku balik kerja ujan lebat pastu malam2 buta pun hujan lebat gak. tapi hujan lebat dalam bilik aku jelah. tak tau lah nape sejak2 dah msk umur 30-an nih hati aku sensitif sgt. pantang ckp sikit mula lah terasa. pastu bila nak pegi keje mula lah makan sikit jer breakfast yg mak kita susah2 masak pepagi. bila dah start engine kereta barulah rasa menyesal ngape lah aku buat mak aku mcm tuh. so sepanjang hari nih aku kat tempat kerja dihantui ngan perasaan bersalah yg amat2 sgt. rasa mcm nak tepon mintak maaf tapi rasa malu lah plak. nasib baik bila aku balik petang mak aku tegur mcm biasa. rasa sedih pun ada bila aku balik aku tgk mak aku dah cuci n lipat baju2 aku. sanggup dia naik atas bilik aku amik baju2 kotor aku walaupun aku merajuk ngan dia. lepas kena tegur smlm aku igt nak cuci sendiri weekend nih tapi dia dah cucikan plak. nyesal tull aku merajuk ngan mak aku masa breakfast pagi tadi. tak baik buat mak aku kecik ati.…

Pantai Lido

Image
Nih bukan pantai lido tapi dekat2 ngan pantai lido lah. nih Selat Tebrau. pantai lido nih terletak kat selat tebrau.  dekat2 ngan hotel Msuit. banyak nostalgia masa kanak2 kat Pantai Lido. berkelah, mandi laut, makan ice cream calong n makan rojak. kadang2 sebak bila terigt kenangan ngan arwah ayah n family aku. pantai lido pun da takde di telan pembangunan.

mode: tgh sedih

Teknologi di hujung jari anda!

Image
Actually cerita nih da agak basi. cuma aku jer yang takde masa nak taip. bukan takde masa jer. kekadang ada masa tapi biasalah malas mengatasi segala-galanya. zaman sekarang nih dah sonang. zaman I.T lah kata kan. nak communicate pun sonang. bukak jer laptop n online kan skype sambung laptop ke tv. wallla dapat ckp face to face ngan orang yg jauh beribu2 batu. pastu yg paling best free plak tuh. free kalau ko curi wifi jiran ko lah. kalau guna wifi or berukband sendiri kena lah bayar perkhidamatan internet tuh. 
masa dulu mmg sgt susah ok. masa akak aku pegi study kat oversea dalam tahun 85 - 89, mmg susah nak berkomunikasi selain dari pos surat. masa duduk kat area bandar jb, kitaorg adalah masuk line telefon. tapi dalam tahun 86 kitaorg pindah ke larkin n rumah setinggan plak tuh. takde letrik n air. so mmg jgn haraplah boleh pasang line telefon. mak n arwah ayah aku kena pegi rumah orang kalau nak berkomunikasi ngan anak dia yang nun jauh di benua amerika tuh. akak aku mmg dah jan…

L . O . N . T . O . N . G

Image
Lontong bukan lah fav. aku sgt. means takde lah aku gila2 sgt nak makan mcm aku makan laksa johor yg mmg my all time fav. food. tapi kalau kena gaya masaknya mmg kalau boleh hari2 nak makan lontong. macam lontong kat atas nih. sedap gila ok!. ngan ada rasa manis2 sayur tuh. adehhhhhh tak tahan aku! tapi makcik jual lontong nih cuti 2 minggu. sbbnya dia g umrah. allhamdulilah berkat jual lontong sodap nih. aku tak tau gerai dia kat mana sbb aku selalu kirim office mate aku jer. 
sekarang nih tgh menahan sabar nak makan makcik nih punya lontong. kalau tau mak aku lah aku melantak lontong tiap2 minggu n hampir tiap hari2 kompem kena bebel. hihihi sonyap2 jer lah yer sapa yg kenal mak aku ngeeeeeeeeee

Somewhere over the rainbow....

Image
Sepanjang hari nih aku asik sengih memanjang jer. dpn monitor pc pun tersengih. padahal takde benda pun kat monitor tuh melainkan keje2 yg aku tgh buat. kalau dulu zaman chatting mmg mcm org gila sikit. kejap2 sengih. kejap2 ketawa sorg. mcm org bodoh je kan bila igt balik skrg nih. tapi kali nih bukan sbb benda yg aku tinggalkan bertahun2 yg lalu akibat kemunculan FB penyebab sengeh aku (main game kat FB lagi best dari main chatting yg tah apa2 itu) rasa mcm org gila pun ada aku sengih sorg2 . bawak kereta pun tersengih. mcm org tgh angau plak. tapi aku belum dapat teman angau lagi mcm mana nak angau kan?
Sapa2 mesti pernah mimpi kan? aku pun selalu mimpi. kekadang mimpi sedih, kekdang mimpi suka n kekadang mimpi menakutkan. tapi jarang2 aku dapat mimpi yg aku boleh tersengih sepanjang hari. hehehe. boleh tak aku tak mau keluar dari mimpi aku. n boleh tak aku nak mimpi tuh hari2. rasa sweet sgt mimpi tuh lah. alangkah bestnya kalau mimpi aku tuh jadi kenyataan. tapi yelah org mcm ak…

Panggilan Hangit!

Satu situasi di mana satu panggilan dibuat:-
orang awam : hello, selamat pagi saya nak buat pertanyaan boleh tak klien saya tandatangan borang tersebut di depan notary public. sbb sekarang dia berada di luar negara.
org gomen : tak boleh sbb masih kena saksi orang malaysia
orang awam : (confuse) err dia kat luar negara so tak boleh ke dia sign borg tuh depan notary public? sbb sebelum nih utk borang yg lain saya ada tanya kat sini gak n bhg yg uruskan borang tuh ckp ok takde masalah.
org gomen : tak boleh bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
orang awam : (confuse n tak paham apa yg org tuh ckp) tapi encik bukan boleh ke sign depan notary public
org gomen : boleh lah kalau depan notary public negara2 komanwel
orang awam : (aikk boleh plak) klien saya kat India so kiranya dia boleh lah sbb India tuh negara komanwel
orang gomen : mana saya tahu India tuh negara komanwel (dalam nada marah) awak cari lah sendiri.
orang awam : takpelah encik India mmg neg…

Isketambola opss..... Istanbul lah

Image
Kenangan masa kat Istanbul. macam tak caya jer aku dpt jejakkan kaki kat sana. alhamdulilah dpt gak aku tgk negara orang. masa nih baru balik dari Blue Mosque n on the way ke Grand Bazaar, tempat membeli belah barang cenderamata paling terkenal kat Istanbul nih. ckp pasal Grand Bazaar nih terigt kat Mohamad Tahiri. heheh sapa dia tuh? dia tuh playboy Istanbul kot. apa2 pun Mohamad Tahiri anda mmg sgt ensem.  kalau lah dpt jadi boipren saya mesti byk handbag free yg saya dpt hahahaha. handbag RM380 yg saya beli dikedai anda sudah pun rosak akibat tertumpahnya asid di dalam handbag saya. uhuk uhuk. 
opsss baru teringt kad bisnes yg Mohamad Tahiri bagi masih selamat dalam simpanan saya. no telefon ada tuh. hahahahahah

Pelan ekonomi 10 tahun akan datang

Image
Ekonomi lah sgt yer? ishh rasa mcm nak pegi cuti-cuti jer lah. tapi tak nak cuti-cuti naik kerete ke or bas ke. nak cuti-cuti naik kapal terbang. over tak aku? kekadang best juga cuti-cuti kan? nak2 yang naik kapal terbang tuh. heheh. boleh tgk tempat org (pirrrrahhh Malaysia pun ko belum khatam). tapi kan kalau nak cuti-cuti naik kapal terbang kena amik cuti lama. mana boleh pegi 2-3 hari jer. rugi lah kan. dalam banyak2 masalah bila aku nak plan cuti-cuti nih yang paling besar adalah nak mintak cuti dari boss. eeee bosan tau tak. kekadang teringin gak nak gi mana2. tapi selalu terbantut bila memikir pasal cuti. nak mintak cuti tuh ibarat nak mintak sedekah. padahal dah terang-terangan cuti yg nak aku amik tuh mmg hak aku. igtkan nak cuti-cuti ke Shanghai ujung taun nih tapi tuhlah mesti kena fire (bukan fired yer) ngan ngan chief besau kat opis tuh sbb last year aku da amik cuti 2 minggu. salah ke nak amik cuti? huk huk huk.

so aku nak listed next plan trip untuk 10 tahun (kalau di…

Saya stress

Image
Sekarang nih mcm2 ada dalam kepala otak aku. pasal opis lah yg paling banyak peratus yang aku tgh pikir dalam kepala otak aku skrg. aku tak suka betul kalau satu benda yang remeh temeh tuh boleh buat kepala aku pening. aku nih bukan boleh stress2 sgt. surely kalau aku g check-up nih mesti darah aku naik. bosan lah. 
setiap kali aku g check up ngan doktor semua result tak baik utk aku. darah aku tetap naik n naik. tak turun2. masa appt bln jan arituh darah aku tinggi sgt. doktor dah berkira2 nak masukkan aku wad. but lepas tuh tak jadi dia bagi 1 bulan date n tambah dos ubat aku. akhir bulan 1 follow up lagi. tetap tak turun2 darah aku. masih naik jugak. so aku kena follow up dalam masa 2 bulan which is end of this month. kena jumpa pakar endokrin. but before aku g jumpa doktor aku kena buat satu blood test n kena amik satu ubat before blood test tuh.

kalau ikutkan hati aku malas nak pegi spital ngan follow2 up nih. bulan nih jer ada 3 tarikh yg aku kena gi spital. tapi bila aku memik…