Posts

Showing posts from August, 2017

Hari ke-31

Image
Semalam genap 30 hari Mak aku pergi meninggalkan aku buat selama-lamanya.

Malam pertama mak tinggalkan aku, rasa macam nak korek2 kubur mak nak tengok wajah mak n nak cium mak puas-puas.
Ada hari-hari bila datang rindu tuh rasa dada nih berat sangat especially masa dua minggu pertama mak aku pergi.
Kadang-kadang tuh bila angin sayu mula menjelma rasa macam nak nangis n hati rasa sangat sebak n end up aku menangis sepuas-puasnya.
Kalau dulu aku suka duduk rumah time weekend. Tapi skrg aku banyak keluar sebab duduk kat rumah sangat menyedihkan aku. Pandang semua benda teringat arwah. 
Pergi kerja pun pukul 6.30 pagi walaupun office hour aku bermula jam 8.30 pagi.
Makan pun dah tak sesedap dulu. Semua rasa tawar je.
Aku adalah insan yang telah dipilih Allah untuk menghadap saat-saat akhir mak aku mengambil nafas yang terakhir. Memori itulah yang berpusing-pusing dalam kepala aku.
Tengok ambulan pun boleh menangis apatah lagi kalau lalu depan hospital-hospital yang arwah masuk masa sakit…

Hari ke-17 tanpa doa seorang Ibu...

Every time I close my eyes I see you in front of me I still can hear your voice calling out my name And i remember all the stories you told me I miss the time you were around But I'm so grateful for every moment I spent with you Cause I know life won't last forever
Night and day, I still feel you are close to me And I remember you in every prayer that I make Every single day may you be shaded by His mercy But life is not the same, and will never be the same
There were days when I had not strength to go on I felt so weak and i just couldn't help asking: "Why"? But i got through all the pain when i truly accepted That to God we all belong, and to him we'll return
I've got to stop the tears, keep my faith and be strong I'll try to take it all, even though it's so hard I see you in my dreams but when I wake up you are gone...
Petikan lagu So Soon drpd Maher Zain menceritakan perasaan aku sekarang. Tiada hari yang air mataku tidak pernah mengalir. Hanya doa yang mampu…