Posts

Showing posts from December, 2017

Tukar kereta

Image
Last year aku dok berkira-kira nak tukar kereta. Yelah masa tuh baru jer habis bayar kereta, tuh yang dok fikir nak tukar kereta. Siap buat entry lagi. Masa tuh mcm nak tukar Bezza, arwah mak pun cakap kereta tuh lawa. Tapi last-last dia ckp tak payah tukar membazir duit jer sebab kereta lama cantik lagi. So kita pun tak tukar lah sebab memikirkan baru nak rasa enjoy habis daripada beban hutang. 
Bulan 9 haritu, kereta aku dah nak sampai masa nak servis n memang banyak benda nak tukar. Sebelum tuh borak2 ngan abang-abang aku n tetiba aku mintak pendapat diorg nak tukar kereta. So diorg memang lah suruh tukar termasuk akak-akak aku.
Dengan fikiran singkat, esoknya terus pegi Perodua Jalan Tampoi. Myvi 1.5 buat discount besar-besaran RM5,500.00. Terus setuju nak tukar. Bila bagitau kat group whatapps family, abg aku ckp dia nak clear stok lah tuh sbb myvi baru nak masuk.
Terus google cari gambar myvi baru, yang keluar gambar Daihatsu Boon ngan Toyota Passo. So aku igt Myvi baru akan gu…