Posts

Showing posts from April, 2011

Ya Allah, kuatkanlah iman hamba-Mu ini

Image
Hari ni aku start puasa balik setelah berehat 10 hari. Aku nih kalau puasa, mula lah otak aku dok memikir pasal makanan jer masa nak buka puasa. Teruk kan aku?? camner nak ilangkan selera makan nih ek?? payah2. Hari nih mmg aku sedikit letih tak mcm minggu pertama aku puasa sgt bertenaga. Skrg nih dah tak larat jer. Nak tgk keje2 aku pun malas. 
Untuk buka puasa hari nih aku wish sgt aku dapat buka dengan:-
1. Bihun Goreng

Bihun goreng mmg favorite aku. Aku kalau makan bihun goreng hari2 pun takpe. tak kisah. antara bihun goreng yang berkesan dalam hidup aku adalah bihun goreng yang mak aku goreng or kakak aku goreng. Kalau beli plak bihun goreng Restoran Osman Larkin Perdana (yg nih mmg champion! cuba beli bihun goreng putih mmg terangkat), bihun goreng Restoran Yusal Larkin Perdana (jual pagi2 breakfast pun sedap + dgn sambal tumis dia *drools*) dan satu lagi bihun goreng kat Pasar Tani Taman Sri Pulai (gerai makcik jual nasi dagang + kerabu). Aku nih susah sikit nak beli yang bih…

Hari Minggu

Image
Sekarang nih korang rasa tak mcm cepat jer masa berlalu. Tiba2 jer da tiba hari ahad balik. Aku tak berapa suka hari ahad sebab hari ahad mengingatkan aku kepada hari isnin. Bila aku da ingat hari isnin aku akan ingat kerja2 yang berlambak2 atas meja aku. Bila aku teringat kerja2 yang berlambak2 tuh aku akan teringat muka client2 n bos aku yg tgh marah kat aku sbb kerja yang masih terbengkalai! Macam sekarang nih aku da teringat esok sbb da seminggu aku + opismate2 + ladyboss (dia yg terlebih mengulor) ber'honeymoon' dengan ketiadaan big boss aku yg pergi bercuti ke overseas. Uwaaaa
Berbalik pada cerita hari minggu nih yang aku sukaaaa sgt hari ahad atau hari minggu nih ialah aku leh lepak2, baring2, makan2 n tgk tv + membesarkan badan kat rumah. Aku tak berapa suka keluar bershopping or jenjalan hari ahad. Pada pendapat aku hari minggu yang perfect adalah 100% spend masa duduk rumah. Nak bershopping or jenjalan or tgk wayang ker or apa2 urusan semua dibuat hari sabtu. Hari s…

Ya! saya mengaku saya tak ramai kawan!

Image
Walaupun kawan kat FB aku ada seribu lebih tapi nak dekat separuh daripada kwn FB aku kebanyakan kawan-kawan game mafia wars, cafe world dan juga city ville. Selebihnya kawan-kawan aku masa kat sekolah, universiti, kerja n lain2. Tapi sebab da lama lost contact  jadinya kami tidak berapa rapat. Kadang2 nak comment status n berchat n tanya khabar pun segan. Lagi membuatkan aku segan bila ada beberapa orang kawan2 sekolah aku yg tak kenal sapa aku. Agak menyedihkan sebenarnya sbb aku mmg kenal n igt diorg (apalah aku nih sensitip sgt!). Yelah aku pun bukannya 'glamer' sgt n agak low profile kat sekolah. Maybe aku nih mmg tak ramai kawan kot kat sekolah *fikir*. Ya betul tuh! aku memang seorang pendiam masa kat sekolah. Walaupun aku berjaya gak belajar tinggi2 tapi pekerjaan aku takde lah se 'gah' mcm kawan2 sekolah aku dan itu membuatkan aku mengambil keputusan menjadi 'kwn senyap' sahaja. Jadi masa aku di FB banyak dihabiskan dengan mengepost game-game di FB.

A…

Second trip ke Universal Studio!

Image
Well trip kali nih trip orang belanja aku hehe mekasih akak aku!. Trip nih lebih kepada pemandu pelancong tidak bertauliah utk akak n anak2 saudara aku. Kata diorg kalau aku tak g tak best. Heheh ye ke? terharu den hahahah. Still sama jer mcm last trip takde yg special tapi Battelstar Galatica punya roller coaster dah boleh naik arituh baru testing jer. Secara keseluruhan trip kali nih lebih seronok sebab aku g ngan akak2 n anak2 saudara aku. Banyak duduk takdelah sakit sgt kaki aku mcm last trip dulu. Tiga hari baru baik ok! N trip kali nih byk rides yang kitorg naik n yang best akak aku berani betul naik roller coaster yang seram2 especially kat Egypt. Pusing2 pukul 3 dah habis round satu USS tuh. Seb baik lepas tuh hujan lebat n tak boleh g mana2 so duduk lah sambil makan ayam goreng kat Goldilocks. Tapi mak aiii mahal betul ayam dua ketul, mash potatoes dengan coffee dah S$14.00 kalau kali duit RM dah berapa?? RM30 lebih n KFC pun leh dapt dua set lunch! Kalau nak gi sana bajet2 …