Posts

Showing posts from October, 2015

Media Sosial

Image
Kalau kita mendapat berita baik, kepada siapa patut kita kongsi dulu?
Tak kiralah berita baik ke berita buruk ke?

Kadang-kadang tu berita baik untuk kita tetapi berita buruk untuk orang lain.

Persoalannya dengan siapa patut kita kongsi dulu?

Zaman sekarang ni, kebanyakkan orang lebih suka share berita baik atau buruk di media sosial dulu.

Tapi pada pendapat aku sebelum kita share berita baik or berita buruk ke, kena lah bagi tau orang yang kita rasa yang terdekat dengan kita sebelum kita post kat sosial media.
Kadang-kadang berita yang kita sangka baik untuk kita, tapi menyedihkan untuk orang lain. Especially untuk orang yang terdekat dengan kita. 
Kita kena amik kira perasaan orang yang terdekat dengan kita.
Apa perasaan orang yang terdekat apabila mengetahui tentang sesuatu di media sosial dahulu sama seperti rakan-rakan kita.
Terkejut, kecik hati, sedih pun ada.
Terasa seperti orang jauh pula, padahal kita nih adalah orang yang paling dekat.


Makan-Makan: Manhattan Fish Market

Image
Cerita lama masa hari ibu bulan 5 haritu. Bawak mak aku pegi makan-makan sempena hari Ibu. Oleh kerana Johor cuti hari Jumaat & Sabtu, so g makan-makan hari Sabtu cos hari Ahad org keje gomen n budak-budak semua sekolah.
Kali ni aku belanja makan kat Manhattan Fish Market kat Aeon Kulai. Aku suka g Aeon Kulai sebab g situ tenang sangat tak rushing macam kat Aeon Bukit Indah. Masa bulan 3 & 4 Groupon ada sale kupon Manhattan Fish Market yang pada aku sangat berbaloi. Tiap kali masuk quarter of the year jer mesti tertunggu-tunggu kat Groupon Manhattan Fish Market nih. 
Puas hati kali ni makan kat sini. Aku selalunya tunggu ada sale kat Groupon ler baru jejak kaki kat sini. Kalau tidak idak ler nak makan kat sini selalu. Yang penting mak aku happy n ahli-ahli rombongan happy. Umur panjang jumpa lagi tahun depan. Itu pun kalau Manhattan Fish Market ni ada sale lagi  lah kat Groupon.