Posts

Showing posts from November, 2013

Karpet Quilt Patchwork for Sale!

Image
Mari-mari!  Karpet Quilt Patchwork untuk dijual! Tak berhabuk, paling sesuai untuk yang ada anak-anak kecil. Mudah untuk dicuci.
Code: 0001 size: 200 x 230
RM200 + RM30 (sm) or RM50 (sabah & sarawak)
(Poslaju)

Code: 0002 size: 200 x 230
RM200 + RM30 (sm) or RM50 (sabah & sarawak)
(Poslaju)

Code: 0003 size: 200 x 230
RM200 + RM30 (sm) or RM50 (sabah & sarawak)
(Poslaju)

Code: 0004 size: 200 x 230
RM200 + RM30 (sm) or RM50 (sabah & sarawak)
(Poslaju)

Code: 0005 size: 200 x 230
RM200 + RM30 (sm) or RM50 (sabah & sarawak)
(Poslaju)

Berminat? boleh email ke awanungublogspot@gmail.com
(Boleh COD ditempat-tempat tertentu di JB!)

Malas tahap gaban!

Image
Banyak benda nak tulis kat blog nih. Tapi kebizian campur kemalasan aku mengatasi segala-galanya Actually percent malas tuh yang banyak.
Camner nuffnang aku nak jalan kalau blog pun tak berupdate kan?
So start hari nih kena rerajin sikit ek.
Banyak cerita nak dicoretkan. Blog ni kan dah macam open diary hidup aku kan.
So cerita-cerita tak berapa personal tuh boleh aku coret2kan kat sini.
Nanti time2 bosan-bosan boleh lah baca cerita2 lama aku.
 Cerita2 aku tuh kena ikut giliran gambar2 yang aku amik lah ek.
So kiranya cerita bulan 9 keluar bulan 11 takpun 12 huhuhu.


Haritu aku ada appointment kat Klinik Pakar, HSA JB. Macam biasalah appointment 6 bulan sekali.
2 minggu sebelum tarikh appointment aku kena amik darah dulu.  So pepagi buta aku dah meredah hujan semata2 nak kejar parking yg memang sedia susah nak dpt n nak masuk office sebelum 8.30 pagi. Alhamdulilah aku dapat nombor 19 so sebelum pukul 8 aku dah selesai semuanya.


Nasib baik nurse tuh terer amik darah cucuk jer terus men…

Yay!

Image
Akhirnya! Setelah berhempas pulas dan setelah kecewa pada sale-sale yang lepas, Dapat gak aku beli tiket flight yang aku kejar-kejarkan. Bukan senang nak dapat harga semua sama rata. Sebab yang nak peginya ramai.  Dah 2 sale lepas cuti sekolah 2014 official umum aku tak dapat beli dengan harga murah. Baru aku faham sekali Air Asia buat sale dia bukak 10 seat harga murah. Sebab bila aku beli nih yg low fare dah limited dah. 1 or 2 seat jer lepas.
Haritu beria2 nak naik MAS tapi mahal lah plak. Beza banyak. Duit beza tuh boleh buat g shopping.
Mana aku nak gi? Jeng! Jeng! Jeng!
Kali nih naik AirAsiaX plak hehehehe

Yahoooooo

Image
Yahoooo esok Johor cuti! Pastu aku sambung cuti sampai hari isnin.
Ingat kalau cuti panjang boleh pegi sini

Tapi  . .
Aku kena bersedia dari segi n mental sebab nak menghadapi nih hari Isnin nanti
. .
doktor!
. .
TAKUTNYAAAAAAA!!!!!!!
. .
Alangkah 'heavennya' kalau dapat doktor camnih

Dahlah ensem baik jer layan pesakit
. .
Tapi . .
Jangan haraplah ye sebab doktor macam ni yang bakal aku jumpa

Ok! bersedia untuk dimalukan dikhalayak ramai ye!

Ya Allah mintak2 aku dapat dr yang baik tak marah2 n malukan aku depan orang ramai Amin Ya Rabalamin.
Doa2kan yek kawan2.

Semoga tabah menghadapi hari-hari yang mendatang...

Image
Pagi tadi lepas sampai opis macam biasa aku tak masuk opis dulu. Duduk dalam kereta sambil tengok Facebook ngan Instagram. Malam smlm tak sempat tengok Facebook or Instagram. Sebab lalok makan pil selsema.
Bila scroll down Facebook tuh aku ternampak lah satu post  dari kawan satu batch masa kat UiTM dulu. Dia ucap takziah pada sorg kawan dalam satu batch kitaorang juga. Rupanya tunang dia meninggal dunia. Sedihnya bila baca post dia bagitau tunang dia meninggal. Pulak tuh rasanya dia dah nak nikah tak silap aku. Hujung tahun ni or awal tahun depan (sebab pernah baca post2 dia kat Facebook)
Sedihnyaaa. Tak tau lah kalau jadi kat aku. Aku ada kawan yang senasib macam tuh. Sorang nih dah bercinta bertahun-tahun (10 tahun tak silap aku) Bila tinggal berapa minggu nak kahwin jer, tunang dia accident, meninggal dunia. Sekarang dia merantau kat luar negara sebab nak lupakan pengalaman sadis dia.
Sorang lagi pun sama, tuanng meninggal sebab accident. Lepas tuh dia kahwin ngan orang lain tapi…

the·sis

Image
the.sis 1. a statement or theory that is put forward as a premise to be maintained or proved  2. a long essay or dissertation involving personal research, written by a candidate for a college degree.
Haritu kemas rumah boleh plak terjumpa tesis aku nih. Fuhh kenangan ok.  Banyak memori pahit manis nak siapkan tesis nih. Berhempas pulas tak tidur malam. Fuhhh Allah jer tahu camner perasaan aku masa tuh. Ada classmate aku lagi sadis. Rumah kena masuk pencuri bawak lari komputer.  Abis tesis dia simpan dalam tuh. Zaman kitaorang dulu bukan macam sekarang banyak backup.  Dulu backupnya floppy disk jer tuh or lebih dikenali sebagai disket. Yang payah nak buat tesis nih nak cari subject matternya. Proposal berapa kali kena reject ngan Prof. Akhirnya last date final exam untuk final semester aku dah submit tesis aku nih. Alhamdulilah. Boleh lah aku balik kampung ngan jayanya!
Apa pun dah 11 tahun berlalu sejak aku tulis tesis nih. Walaupun aku tak kerja dalam bidang yang aku belajar. N serious…

Tukar lagi!

Ekekekek
Tetiba gelak kan pepagi buta.
Kalau orang dengar, ngeri jer.

Bertukar lagi rupa blog aku. Phewwwww akhirnya.
Pening sudah kepala aku. Esok dah nak bangun awal plak
Nak ikut rombongan meminang hihihihi

Jauh plak tuh.
Tapi yang penting aku tak drive n bukan jugak co-pil0t.
So, boleh lah tidur kan
heheheheeh

Tidur dulu!

Happy 5th Birthday!

Image
Selamat Menyambut Hari Kelahiran yang ke 5! Semoga menjadi anak yang soleh dan taat kepada agama, bangsa dan negara. *peluk ayip ketat2*


Ok tak birthday present saya? hihihihi

Yehaaaaaa

Image
Suka sgttttt Yehaaaaaaaa Akhirnya ada flight direct ke Bandung dari Johor Bahru. So tak payah susah2 nak pegi LCCT jalan 10 batu tawaf sekeliling LCCT nak naik flight or turun flight. Haritu baru berangan ngan akak aku kalau ada flight ke Bandung dari JB nak pegi lagi. Sekali AirAsia dengan suara hati aku rupanya ekekekeeke.
Sebab aku suka pegi Bandung?  Hmmm orang2 kat Bandung friendly sgt. Memang mengalu-alukan kedatangan pelancong Malaysia.  Tak macam satu tempat aku pegi haritu  tak mesra alam langsung sampai member akak aku yang dah beli tiket pun kansel terus tak pegi (belum post lagi trip tu huhuh) Pastu memang ramai orang Malaysia lah jalan2 jer jumpa orang Malaysia so memang tak berapa nak risau. Syurga shopping itu yang penting hihihihihi
Please AirAsia more direct flight from Johor Bahru.

Bawaku terbang...

Image
Awan kat Malaysia tebal-tebal kan? Ini masa flight Senai - LCCT haritu masa pegi Makassar. Bergaduh gak ngan Ayip nak duduk tepi tingkap, tapi makcik dia jugak yang menang Ekekekekeke. Nak buek camano jarang2 eden dpt duduk tepi tingkap yo. Sesekali bagi ler peluang kan hihihihihihi

Semoga Allah mengampuni dosa-dosa kamu...

BUNUH: MAHKAMAH KEKALKAN SABITAN, HUKUMAN MATI PASANGAN KEKASIH

Putrajaya, 7 Nov - Mahkamah Persekutuan di sini hari ini mengekalkan sabitan dan hukuman mati ke atas seorang wanita dan teman lelakinya kerana membunuh pelajar Kolej Universiti Islam Antarabangsa, Juliana Md Fuzi, enam tahun lepas.

Panel lima hakim dipengerusikan Ketua Hakim Negara, Tun Arifin Zakaria sebulat suara menolak rayuan terakhir Noralina Ahmad Dasuki, 26 dan Muhammad Khairul Anuar Abdullah, 31, terhadap keputusan Mahkamah Tinggi.

Pada 14 Julai 2009, Noralina, bekas pelajar Pusat Pengurusan dan Teknologi Lanjutan di Shah Alam, dan Muhammad Khairul, bekas pekerja Astro, didapati bersalah dan dijatuhi hukuman mati oleh Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah.

Pasangan itu didakwa membunuh Juliana, 20, di sebuah unit Pangsapuri Sunrise, Wisma Indah, Jalan Tun Razak di sini antara pukul 10 malam 23 Mac 2007, dan pukul 8 malam hari berikutnya.

"Kami sebulat suara mendapati bahawa terdapat bukti kukuh untuk menyokong sa…

It's Time

Image
It's time to begin, isn't it? I get a little big bigger but then I'll admit I'm just the same as I was Now don't you understand That I'm never changing who I am ...

Sighhhhhhhhhhh

Image
Back to reality...


Salam Maal Hijrah 1435H

Image
Selamat Menyambut Maal Hijrah 1435H Semoga kita berhijrah ke arah kebaikkan dan meninggalkan segala yang dilarang.


Sudah tiba masanya kot aku berhijrah, kena solat istikarah malam nih :)

Mi Maggi cepat dimasak sedap dimakan!

Image
Sesekali bila pekena Maggi sedapkan? Nak-nak Maggi Kari. Fuhh sedapnya Letak telur sebiji jer pun dah cukup. Pastu telurnya kuningnya masih cair. Kuahnya pun tak banyak masak pekat2 sikit. Kalau orang suka makan Maggi time panas2 aku lain sikit. Aku suka makan time dah sejuk kira macam kuah dah tersejat dalam mi tuh. Sedapnyaaaaa!
Tapiii aku masih stick ngan brand yang satu nih, Maggi.

Di persimpangan dilema!

Image
Dalam dilema betulah! Aku baru hantar resume kat satu company ni n diorg suruh datang interview next week. Setelah 11 tahun kerja kat tempat yang sama ini adalah kali pertama aku tergerak hati nak hantar resume kat tempat lain.
Tapi.. tapi.. tapi.. tapi.. dan tapi dan tapi aku SERIOUSLY dalam dilema sangat2. Walaupun belum pegi interview n belum confirm dapat tapi kepala otak aku dah ligat dok memikir kemungkinan-kemungkinan yang bakal aku hadapi kalau aku pass with flying color interview tuh nanti.
Sejujurnya aku sayang nak tinggalkan tempat kerja aku skrg. Tapi aku memang tak boleh tahan kerja ngan LADY BOSS.  Kenapa ada sesetengah perempuan sangat teruk ye kalau jadi boss? Ya, aku tahu aku perempuan tapi pandangan aku nih bukan aku sorg jer banyak perempuan2 kat luar sana yang punya pandangan serupa ngan aku malah lelaki pun ada masalah kalau bossnya seorang perempuan.
BIG BOSS aku sure marah gila2 bila aku hulur surat resign nanti. Tapi aku tak boleh tahannnnnn keje ngan pompuan u…

Abang & Adik

Image
Abang & Adik Satu kecil, satu besar. Dua-dua aku sayang.  Satu aku selalu bawak keluar, yang satu lagi buat aku tengok online streaming. Astro-on-the-go ada, TONTON ada, TV1Malaysia ada, Youtube ada or kadang-kadang layan drama korea kat situ. Muahhh luv both of u (wakakakakakakakka) mode: sewel

Mati itu pasti...

Image
Beberapa hari yang lalu kawan masa aku study kat ITM Shah Alam telah pergi menghadap ilahi. Allahyarhamah sebaya dengan aku pertengahan 30-an, n ada anak seorang. 1 kelas daripada Part 2 sampailah ke Part 6. Khabar sedih tuh betul-betul mengejutkan kitaorg sekelas terutamanya. Kitaorang dapat tahu melalui jiran arwah yang prihatin, bagitahu melalui Facebook. Dari apa yang diberitahu oleh jiran arwah, dia dah lama sakit diabetes kronik.
Masuk nih dah dua orang rakan sekelas aku telah menghadap ilahi.  Sorang lagi meninggal dunia beberapa tahun lepas kitaorg grad akibat leukemia. Arwah selalu lepak rumah sewa aku masa belajar dulu. Datang bawak motor.
Semoga roh Allahyarhamah2 dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang beriman. Al-Fatihah
Kadang-kadang buat aku terfikir. Kalau arwah ada jiran yang bagitau kawan-kawan arwah, camner kalau aku? Hp aku ada passcode. 10 kali cuba salah code automatik semua data dalam hp aku di delete. iPad aku pun ada passcode walaupun passcode tu f…

Selamat Bulan Baru!

Image
Kejap jer dah bulan 11 kan?? lagi sebulan lebih nak masuk 2014.
Alahai tambah lagi 1 angka umur aku.
Bukan takut tua tapi banyak benda aku belum capai lagi.
Masa skrg nih cepat sangat berlalu. Tapi best jugak cepat sikit hutang-hutang2 aku habis.


Blog aku nih kalau takde entry pasal makanan memang tak sah kan. Cerita pasal lain boleh plak keluar gambar nih. Kalau lauk lain takde dapat ikan pekasam goreng nih pun jadi ler. Aku start makan ikan pekasam nih sejak dapat akak ipar orang utara. So bila diorg balik dari kedah/penang dapat lah sebekas ikan pekasam nih. Sedap jugak kan. Kalau dapa makan ngan nasi panas. Alahaiiii

Sambal belacan also my fav. Alahaiii lagiii