Posts

Showing posts from June, 2011

A y a h . . .

Image
Actually aku terlupa yg Hari Ayah hari ahad yang lepas. Semalam bukak FB baru perasan rupanya hari ayah ahad lepas. Yelah seperti yang korg sedia maklum aku baru jer balik smlm so kureng ler amik tau perkembangan semasa masa ketiadaan aku. Aku rasa belum terlambat kot nak wish semer bapak2 kat dunia nih SELAMAT HARI AYAH. Especially kat abang2 aku n abang2 ipar aku. Cerita pasal ayah nih actually aku rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sgt kat arwah ayah aku. Rindu sgtttttt sampai kekadang bergenang airmata aku. Nak2 bila aku dgr lagu kat bawah nih.

Ayah aku pergi buat selama-lamanya pada hari Jumaat 28 Ogos 1998 jam 12.05 tengahari. masa tuh umur aku 19 tahun baru Upper 6  n lagi 3 bulan nak amik STPM. masa tuh exam percubaan STPM. Masih terigt2 lagi masa aku dpt berita yg arwah ayah aku koma kat CCU masa tuh tgh siap2 nak amik exam percubaan lukisan. Nampak kerani tuh dtg kelas aku jer aku dah berdebar sbb ayah aku da masuk spital dari malam sebelumnya. Bila kerani tuh msk kelas aku n car…

i'm having jet lag!

Image
Assalamualaikum semer.. heheh i'm backkkk! (cehh macam lah tak pernah update blog 2 minggu) akhirnya tepat jam 4.24 ptg isnin aku selamat mendarat di Changi Airport Singapore. Mesti pelikan aku sempat plak berblog. Bukan apa sbnrnya aku nih tgh kena jet lag. apa tak masa tak flight tadi aku tidur mcm malam gelap jer. Sbb aku naik malam tapi waktu malaysia dah kul 4 pagi. Lepas tuh sampai mana tah stewardess suruh tutup tingkap plane tuh so mcm mlm jer lah gelap. Padahal kat luo dah terang benderang. Derang suruh tutup sbb perubahan daripada malam ke siang. Skrg nih aku masih terawangan2 lagi. Nih ler first time aku naik flight paling lama nak dekat 12 jam. Paling lama aku naik pun dulu 45 minit jer hihihi (cam jakun jer aku kan) Letihhhhhh. So sbb tadi aku da belasah tido kat dlm plane tadi (mcm malam walaupun hakikatnya kat luo tuh terang benderang) aku akan berusaha utk tido!
Post blog aku pasnih adalah catatan perjalanan aku selama 2 minggu. Ok Selamat Tidur!
hihihohoho aku sk…

Malam terakhir di Malaysia...

Image
Yup! malam terakhir aku kat Malaysia sbb esok malam aku ada kat langit negara mana pun tak tau. Kelakar kan aku. Yelah first time pegi keluar Malaysia yang bebetul jauh. Sebelum nih kalau g luar Malaysia pegi Singapore jer lah. So kiranya aku bercuti sementara dari berblog (mcm ler aku rajin sgt post blog) dan juga bercuti dari ber'city ville'.
Memula tuh aku tak pasti sama ada aku nih bebetul2 dah bersedia ke utk ke Tanah Suci. Perasaan aku bercampur baur, semua ada gembira, sedih, sebak, takut tak tau ler nak ckp camner (dulu aku rasa mcmnih bila aku mula2 masuk itm). Tapi bila aku pegi kursus umrah terakhir smlm baru aku rasa bebetul konfiden n bersedia. aku berdoa pada-Mu Ya Allah moga2 urusan aku kat sana dipermudahkan. Rasa tak sabar plak nak jadi Tetamu Allah. Doa-doakan aku semoga urusan aku kat sana dipermudahkan dan aku dapat menjalani ibadah umrah dengan tenang.

Bye Johor Bahru, Bye Malaysia jumpa lagi dalam masa 14 hari dari hari esok...

jb-singapore-istanbul-madi…

Boleh tak saya nak lelaki mcm Ahmad Seth Tan ?

Image
Entry kali nih adalah entry yg geli geleman yer. Sesiapa yg ada alergic n nak termuntah tuh sila2lah jauhkan diri dari membaca entry nih ek hahaha. Baca tajuk jer kompem da tau aku nak cerita pasal apa kan? kan? Actually aku tak berapa minat sgt layan cerita2 mcmnih nak2 time2 maghrib. Boleh kira ler berapa kerat cerita yg aku layan kat slot Akasia TV3 tuh. 
Cita Nora Elena nih aku terlayan sbb kengkawan kat opis aku ler dok hari2 cerita pasal Nora Elena nih. Ditambah plak dgn blog2 yg aku baca semua cerita pasal cita Nora Elena. Tuh belum kat facebook lagi tuh. So bila aku dapat tau yg cita nih diadaptasi dari novel 'Kasih yang Suci' aku mula lah goggle pasal novel nih. Byk review kata novel nih mmg menarik. So aku cari ler novel nih. Payah jugak nak cari. Nak beli online takde stok. Akhirnya anak saudara aku call dia ckp kat Angsana ada byk novel nih. Apa lagi suruh ler dia belikan. Akhirnya dpt gak. Kawan aku pegi besoknya dah abis. Laku betul mesti byk dpt royalti kan pe…