Posts

Showing posts from November, 2010

Fancy Cookies

Image
Post ini adalah kesinambungan dari post 'Hobi baru yang tak berapa nak baru' ini ler rupa fancy cookies aku


burukkan?? hahaha takpe percubaan pertama. Jgn putus asa yer Cik Awan Ungu balik umrah kita cuba lagi ok!

counting days

Image
Selama 8 tahun aku bekerja, aku tak pernah ambil cuti yang sangat panjang. Aku masih bujang dan tak pernah berkahwin.. mana mungkin aku ambik cuti kahwin dan apa tah lagi cuti bersalin memang langsung tak lagi. Paling lama cuti yang aku ambik pun 3 hari itupun aku cut short cuti aku, hari yang ketiga aku dah naik kerja. Puncanya? masa apply cuti tuh aku dah kena marah dgn bos aku sbb aku ambik cuti 3 hari.
Ya, bos aku sgtlah berkira pasal cuti nih aku tak tau kenapa. Tapi memang aku sgtlah kecik ati masa dia marah aku ambik cuti 3 hari. Aku ambik cuti sbb nak bercuti dgn family akak aku yg kebetulan akak aku ada majlis konvo OUM kat PWTC. Lagipun bukan cuti aku dah habis padahal cuti aku xpernah habis setiap tahun. Tak nak ungkit benda nih nanti dia kata aku berkira dan tak nak panjangkan cita aku cuti 2 hari saja. So, kalau tanya pasal cuti nih memang benar aku AMATLAH PHOBIA nak tanya bos aku sebab aku pernah dicop sebagai berkira.
Dan tahun ini aku terpaksa bercuti... Ya, aku nak …

Kesukaan saya 1

Antara lagu nirvana kesukaan saya yang best

Hobby baru yg xberapa nak baru

Image
hobby baru
Comel tak menda kat atas tuh? comel kan? itu ler cookie cutters yg aku baru beli secara online baru2 nih.. Camner aku leh terjebak beli benda nih?? Actually aku nak order fancy cookies untuk birthday 2 orang anak saudara aku bulan nih. Aku surf lah internet cari pembuat fancy cookies yang dekat2 dengan tempat aku. Cari punya cari akhirnya aku jumpa n aku pun email lah kat dia cos aku nih penyegan sikit nak calling2 nih : P tapi tunggu punya tunggu tak reply2 jugak email tuh. aku naik fed-up ler. Dulu aku pernah kena mcmni gak masa tuh tanya pasal kelas memasak dia tapi sampai kesudah xjawab email aku tuh.
Oleh kerana tahap kesabaran aku sudah melebih tahap gaban aku try ler surf cara nak buat fancy cookies nih sampai lah aku dapat idea Why not aku buat sendiri fancy cookies. Lagipun aku da kira2 kalau aku order amatlah mahal lebih kurang rm2-3 sekeping kot. Tapi problemnya nak cari cookie cutters yang best2 susah nak cari kat kedai kat area tempat aku nih n dengan icing col…