Posts

Showing posts from November, 2015

Gerammmmmmmmmmmm

Amaran! Kemungkinan penggunaan bahasa kesat!
Panas hati betul aku. Panas hati aku dengan pakcik (*(&^%%&* belagak pos tadi. Mentang-mentang itu tempat kerja ko, ko yang menyongsang jalan ko suruh orang reverse. Kalau ko bertimbang rasa patutnya ko reverse sebab
1. KO MENYONGSANG JALAN 2. BELAKANG VAN POS KO TU TAK ADA KENDERAAN LAIN 3. BELAKANG AKU BERDERET-DERET KERETA LAIN.
Ko reverse sikit jer dah boleh aku lalu. Takpun aku dah masuk dulu patut ko stop bagi aku laluan sebab aku yang masuk laluan sehala tuh dulu!
Lagi satu pakcik bodoh, itu LALUAN SEHALA tau tak?????
Sebab ko pentingkan diri sendiri lah aku dah tergesel kereta orang lain. Main-main lampu suruh orang reverse?? apa dah nak terberak sangat ke??
Takpe2 ko ada anak dan isteri kan?? Nanti anak isteri ko kena dengan pembuli macam ko, time tu jangan lupa apa yang ko dah buat kat orang lain ya.
Pakcik, hidup ni ibarat pusingan roda.
Pandang bawah sikit pakcik jangan dongak sangat, jangan ingat dah ada parking berbumb…

Tadika

Image
Hujung tahun ni kalau belek FB ramai parents yang share kejayaan anak di Hari Anugerah Cemerlang. Hujung tahun juga lah result UPSR keluar. PT3 bakal keluar. Heheh.
Budak-budak sekarang dah pandai-pandai belaka. Sekarang ni kalau masuk darjah 1 kiranya 3M tuh dah ada. Membaca, menulis dan mengira. Dulu zaman aku darjah 1 rasanya lom lancar baca kot. Yelah tadika dulu tadika makan-makan jer kan ekekeke. Takat belajar ABC, 123 hihihi. Tadika sekarang dah advance. Macam-macam kaedah pembelajaran. Yang peting sediakan ongkosnya sahaja sebab rata-rata yuran bulanan sekitar RM200 - RM500 sebulan.
Takde anak nak share. So aku share cerita anak saudara aku yg dah jadi mcm anak aku, Mat Ayip. Mat Ayip ni dulu ada masalah untuk bercakap. Apa yang keluar daripada mulut dia masa umur 1-3 tahun memang sepatah pun kitaorg tak faham. So kitaorg amik keputusan untuk masukkan dia ke sekolah tadika (nursery) berunsur Islamic di Taman Pulai Indah masa umur dia 4 tahun. Actually keputusan tuh dapat tent…

Lama tak update blog!

Image
Heeee lamanya tak menulis kat sini. Malas nak menulis. Baca org punya post je.
Balik kerja selalu pukul 7 mlm pas tu dah penat nak rehat. So mampu baca je blog orang.
Sebab pukul 9 malam - 1 pagi aku ada 'night shift' pulak. Heeeee

Allah takdirkan Baby S hadir dalam kehidupan keluarga kami. Insya Allah akan kami jaga amanah dan takdir yang Allah berikan kepada kami. Semoga Baby S menjadi anak yang solehah dunia dan akhirat.
Sayang kamu ketat-ketat. 
Luv, Your 2nd Mom