Posts

Showing posts from June, 2017

Semoga cepat sembuh

Image

Throwback 2011

Image
Harini tengok "On this day" kat Facebook hari ni terus throwback aku pergi umrah tahun 2011. Rindunyaa nak pergi lagi. Sebelum gi Umrah, aku singgah tiga hari kat Istanbul, Turki. Best. Turki adalah negara yang aku nak repeat balik kalau ada rezeki. Masa tuh pergi Istanbul jer, nak jugak round2 tempat lain. Insya Allah satu hari nanti kalau ada rezeki
Kalau nak baca perjalanan umrah aku boleh lah klik Travelogue kat atas tu ek.

Langit Petang

Image
Takde modal nak tulis cerita so share gambar pemandangan jer lah ye. Tunggu modal datang dulu.

Pakcik Rojak

Image
Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.