Posts

Showing posts from July, 2012

Dugaan di bulan Ramadhan

Image
Tak dapat nak berblog. Mak aku sakit... :(. Ni pun blog dari spital. Semoga mak cepat sembuh n sihat.

Ramadhan datang lagi!

Image
Yang ditunggu telah tiba. Selamat Menyambut bulan Ramadhan 1433 Hijrah. Semoga Ramadhan tahun ini dapat memberikan kita seribu keberkatan.

Kejap jer dah 2 minggu :(

Image
Skrg nih mmg masa cepat sangat berlalu. mmg takde tunggu2 lagi dah pejam, celik, pejam, celik sekali tgh eh dah satu tahun berlalu. rasa mcm baru jer abg aku n anak2 dia balik Malaysia. tup tup sekali harini diorg dah terbang balik semula ke Shanghai. kejap jer masa berlalu. ayip pun last week sehari jer datang sekolah. hari lain semua dia cuti. kononya nak spend time ngan abg awa dia plus dia pun tak berapa sihat last week. mula2 tuh masa hantar kat departure hall tuh si ayip nih steady lagi. boleh terlompat2. tapi bila nampak kapal terbang yg abg awa dia naik menerjah ke awan biru terus muka dia berubah jadi sedih n nak nangis. tanya2 mana abg awa dia pergi. mmg nampak lah sgt muka dia yg sgt sedih menahan nak nangis. sampai sanggup dia halau atok dia tak kasi naik kereta mama dia. suruh atok dia naik kereta aku. sudahnya abg hamka n abg faizun yg ikut hantar ke airport tadi semuanya naik kereta aku. melalak2 tgk kereta mama dia cuma dia n mama dia jer dalam kereta. ayip2. dulu mas…

Arab time!

Image
Camner weekend anda? weekend saya baik2 sajer. tapi mmg menyampah betul lah cepat sgt weekend nih berlalu. rasa mcm tak pueh jer. baru nak ber relax2 dah kena keje esok. ngadap lagi meja aku yg bersepah2 mcm baru kena tsunami. pastu hari nih aku pegi ker Larkin. tak bosan ke hari2 aku pegi larkin pastu hari ahad pun nak ke larkin gak. tapi takpe aku nak makan bukan nak g keje. kat sebelah stadium larkin tuh ada kedai jual makanan arab daaa. boleh lah tahan sodap. tempat dia pun kira ok2 jer. so kitaorg 8 org dewasa n 6 org kanak2 n separa kanak2 pegi lah menyerbu restoran nih. yg paling best kitorg sampai takde orang lagi so apa lagi restoran itu mcm restoran kitaorg lah hahaha. tapi yg tak syoknya byk makanan belum siap lagi. mcm nasi mendy n kebab. so yg ada nasi mahglubah jer. mahglubah2 lah janji arab hehe. 
secara keseluruhan mmg sedap kira berbaloilah. takdelah mahal sgt. satu set maghlubah nih baru RM15.00 biasalah kan standard makanan arab. bila msk kedai nih terigt ngan suas…

Kejap jer dah 7 bulan kan?

Image
Huwraghhhhhh mcm dah lama tak tulis apa2 kat blog aku nih. post2 yg smlm2 tuh dah lama draft cuma tak post2 jer. so bila agak2 malas nak menulis aku post lah yg deraf2 tuh. Skrg pun tidur lmbt jer kan gara2 si miss ahjuma tuh. kalau tak pukul 10 aku dah naik bilik aku. tapi skrg2 nih kul 12 baru aku nak tidur. so mmg takde masa lah nak tulih2 kat blog nih. last sunday abg aku n anak2 dia balik cuti dari Shanghai. wife dia tak dpt balik sbb keje. so mmg riuh rendah lah umah aku. suka lah ayip dpt jumpa besfren dia si azwa tuh. skrg kan time summer n budak2 skrg pun tgh cuti sekolah tuh yg diorg balik kejap nih. 
Aku plak dah plan bulan 3 tahun depan insya Allah kalau ada rezeki aku nak pegi melawat diorg plak kat sana hehehe. tuh yg skrg tgh tgk offer nak beli tiket kapal terbang. boleh tahan mahal gak tiket gi shanghai nih. nak naik airasia takde plak gi shanghai. cuma gi hangzho. tuh pun 1-2 jam perjalanan nak pegi ke Shanghai. tapi abg aku ckp akhir tahun nih airasia nak landing kat …

Handbag baru!

Image
Harituh aku ada post pasal handbag yg aku beli kat Istanbul, Turki dah bocor gara2 kena asid yg aku dapat dari HSA. so satu hari tuh aku ternampak lah satu handbag yg boleh tahan kat website hishop. so apa laie aku pun beli lah. tak sampai 2 minggu parcel aku pun dapat. yippi!