Skip to main content

Makan-Makan: Manhattan Fish Market

Cerita lama masa hari ibu bulan 5 haritu. Bawak mak aku pegi makan-makan sempena hari Ibu. Oleh kerana Johor cuti hari Jumaat & Sabtu, so g makan-makan hari Sabtu cos hari Ahad org keje gomen n budak-budak semua sekolah.

Hari-hari adalah hari Ibu
Kali ni aku belanja makan kat Manhattan Fish Market kat Aeon Kulai. Aku suka g Aeon Kulai sebab g situ tenang sangat tak rushing macam kat Aeon Bukit Indah. Masa bulan 3 & 4 Groupon ada sale kupon Manhattan Fish Market yang pada aku sangat berbaloi. Tiap kali masuk quarter of the year jer mesti tertunggu-tunggu kat Groupon Manhattan Fish Market nih. 

Manhattan Star Platter Set. RM53.90 kat Groupon
Manhattan Fish Market Grilled Gala. RM53.90 juga
Yang ada telur tuh set Fishy Chicken Bang Bang. RM19.90 beli kat Groupon.
Tapi yang set Lobster tuh aku beli tambahan
Antara ahli rombongan
Puas hati kali ni makan kat sini. Aku selalunya tunggu ada sale kat Groupon ler baru jejak kaki kat sini. Kalau tidak idak ler nak makan kat sini selalu. Yang penting mak aku happy n ahli-ahli rombongan happy. Umur panjang jumpa lagi tahun depan. Itu pun kalau Manhattan Fish Market ni ada sale lagi  lah kat Groupon.

Comments

  1. CT dah lama tak makan kat Fish Market.. ehehe membeli kat Groupon pun tak pernah hehe..
    sedapnya tengok lobster tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok juga Groupon tuh tapi banyak deal restoran tak halal hehehe

      Delete

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.

Selamat Pagi!

Assalamulaikum dan selamat pagi semua! Mari kita mulakan hari dengan sarapan yang sihat! Tapi aku puasa ganti hari ni. Last day. Insya Allah.

Langit Petang

Takde modal nak tulis cerita so share gambar pemandangan jer lah ye. Tunggu modal datang dulu.