Media Sosial

Kalau kita mendapat berita baik, kepada siapa patut kita kongsi dulu?
Tak kiralah berita baik ke berita buruk ke?

Kadang-kadang tu berita baik untuk kita tetapi berita buruk untuk orang lain.

Persoalannya dengan siapa patut kita kongsi dulu?

Zaman sekarang ni, kebanyakkan orang lebih suka share berita baik atau buruk di media sosial dulu.

Tapi pada pendapat aku sebelum kita share berita baik or berita buruk ke, kena lah bagi tau orang yang kita rasa yang terdekat dengan kita sebelum kita post kat sosial media.

Kadang-kadang berita yang kita sangka baik untuk kita, tapi menyedihkan untuk orang lain. Especially untuk orang yang terdekat dengan kita. 

Kita kena amik kira perasaan orang yang terdekat dengan kita.

Apa perasaan orang yang terdekat apabila mengetahui tentang sesuatu di media sosial dahulu sama seperti rakan-rakan kita.

Terkejut, kecik hati, sedih pun ada.

Terasa seperti orang jauh pula, padahal kita nih adalah orang yang paling dekat.

Rindu dengan langit biru

Comments

  1. CT jalan2 sini..
    kita kena tapis dulu apa yg patut kita share dgn apa yg tak patut.. tak semua org ikhlas kat
    keliling kita =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tabung Haji