Skip to main content

Gerammmmmmmmmmmm

Amaran! Kemungkinan penggunaan bahasa kesat!

Panas hati betul aku.
Panas hati aku dengan pakcik (*(&^%%&* belagak pos tadi.
Mentang-mentang itu tempat kerja ko, ko yang menyongsang jalan ko suruh orang reverse.
Kalau ko bertimbang rasa patutnya ko reverse sebab

1. KO MENYONGSANG JALAN
2. BELAKANG VAN POS KO TU TAK ADA KENDERAAN LAIN
3. BELAKANG AKU BERDERET-DERET KERETA LAIN.

Ko reverse sikit jer dah boleh aku lalu. Takpun aku dah masuk dulu patut ko stop bagi aku laluan sebab aku yang masuk laluan sehala tuh dulu!

Lagi satu pakcik bodoh, itu LALUAN SEHALA tau tak?????

Sebab ko pentingkan diri sendiri lah aku dah tergesel kereta orang lain.
Main-main lampu suruh orang reverse?? apa dah nak terberak sangat ke??

Takpe2 ko ada anak dan isteri kan??
Nanti anak isteri ko kena dengan pembuli macam ko, time tu jangan lupa apa yang ko dah buat kat orang lain ya.

Pakcik, hidup ni ibarat pusingan roda.

Pandang bawah sikit pakcik jangan dongak sangat, jangan ingat dah ada parking berbumbung sendiri jalan sehala pun nak langgar!

Hakkk tuihhhh!


Maaf entry terlalu extreme

Comments

  1. sabar.. anggap semua ni just another slot in ur life to make it more entertaining. take it on a positive side. tak de gune u pening pale, marah disebabkan manusia cmtu. not worth ur time. have a great day :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Resepi: Bihun Goreng Putih

Bihun Goreng Putih adalah fav. aku. Kalau boleh nak makan hari-hari hihihihi Resepi nih simple jer
Bahan-bahan 1/2 bungkus bihun dicelur 1 biji bawang besar or 5 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih Lada hitam/Lada putih  (ikut suka nak pedas macam mana) Sedikit ikan bilis (4 bahan kat atas nih ditumbuk atau dikisar) Udang/Sotong/Ayam/Daging/Sosej (bahan rencah ikut suka) Sayur sawi Sebiji telur 2-3 batang lada padi (kalau nak pedas lagi) Sedikit sos tiram 1 Kiub pati ayam Garam secukup rasa
Cara-cara Tumis bahan-bahan yang telah ditumbuk atau dikisar dan lada padi sampai naik bau Masukkan bahan-bahan rencah (udang/sotong/ayam/daging or sosej) Masukkan sos tiram, kiub ayam n sedikit air. Masak sampai bahan-bahan rencah masak. Masukan sawi dan pecahkan telur Masukkan bihun yang telah dicelur dan gaul sampai rata. Sedia untuk dihidangkan!

Resepi: Corn Dog

Lama tak buat post resepi. Cerita lama nih 2 bulan yang lepas. Adalah sorg mat salleh lam fren list FB aku ni dok post resepi homemade corn dog.  Siap ada step by step bergambo lagi. So apa lagi kita kasi try lah.

Bahan-bahan 1 1/2  cawan Yellow Cornmeal  1 1/4 cawan Tepung Serbaguna 1/4 cawan gula 1 tablespoon baking powder 1/4 teaspoon garam 1 biji telur (dipukul) 1 1/2 cawan buttermilk (susu biasa pun boleh) 1 tablespoon minyak sayur 1 tablespoon madu 1 paket sosej (10 batang) Lidi untuk mencucuk Minyak untuk menggoreng.
Cara-cara Masukkan Cornmeal, tepung, garam, baking powder dan gula. Kacau sebati. Masukkan telur yang telah dipukul, susu, minyak dan madu. Kacau sampai sebati. Keluarkan sosej daripada peket, lap dengan paper towel supaya kering (nanti batter boleh stick betul-betul) dan cucuk pada lidi macam gambar kat bawah ni
Masukkan batter dalam gelas tinggi (macam gambar kat bawah ni) Ambik sosej yang telah dicucuk dengan lidi dan celupkan dalam batter. Pastikan batter menyal…

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.