Skip to main content

Jelousnya aku ...

... tengok gambar orang pegi bercuti merata tempat. Aku since last year memang tak kemana-mana pun. Even pegi ke KL pun takde. Patutnya last year buat road trip satu Malaysia tapi macam malas lah pulak. Lagipun mak aku dah start dylisis sejak last year memang tak sampai hati nak tinggalkan dia kat rumah. Aku nih dah lah cam jelly kan nangis jer teringat mak kat rumah.

So camner korang punya cuti? Aku cuti 4 hari jer. Boss sambut Deepavali memang takde lah cuti extra hihihi. Even cuti Deepavali pun dapat cuti extra 1 hari jer, itu pun last year baru dapat. Tapi kalau cuti Hari Raya Aidilfitri memang banyak dapat cuti extra. Terbalik pulak kannn ekekek. This year aku dah cop awal-awal cuti raya seminggu. Yehaaaa selalu cuti seminggu g makan angin luar negara. Kali ni cuti seminggu sebab raya. Tak pernah kot dalam sejarah 14 tahun aku kerja ngan company ni.

Cerita cuti sekolah disember 2015 lepas
Chinese New Year ni tak g mana-mana. Dok umah jer lah melepak n kemas umah apa yang patut. Buat stok blog ke kan hehehe. Best jugak dok rumah tak g mana-mana. Tapi yang tak best kerja asyik makan jer lah. Adoiii bertambah lah lomak dalam badan. Selalu gi Legoland Waterpark. Tapi macam maleh lak pulak nak pergi. Orang mesti ramai. Malas nak berebut. Pegi sabtu lepas Chinese new year jer lah sebelum annual pass expired. Sob sob sob.

Baby Mya 3 bulan
Tapi dok rumah tak bosan pun sebab ada buah hati pengarang jantung aku ni. Boleh buat gomol-gomol hehehe. This month nak masuk 5 bulan dah. Cepat jer masa berlalu. Jangan cepat sangat membesar boleh tak dik. Macam abg ayip, kejap jer dah dah 8 tahun huhu

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.

Selamat Pagi!

Assalamulaikum dan selamat pagi semua! Mari kita mulakan hari dengan sarapan yang sihat! Tapi aku puasa ganti hari ni. Last day. Insya Allah.

Langit Petang

Takde modal nak tulis cerita so share gambar pemandangan jer lah ye. Tunggu modal datang dulu.