Skip to main content

Salam Ramadhan


Selamat menyambut bulan Ramadhan 1437 Hijrah.
Semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna untuk kita semua dan memberi seribu manfaat yang lebih baik daripada tahun sebelumnya. Insya Allah.

Gambar diatas diambil ketika aku mengerjakan umrah 5 tahun yang lalu.
Pada hari ini, 5 tahun yang lepas aku tengah bersiap untuk memulakan perjalanan terhebat dalam hidup aku. Tak sangka 5 tahun dah berlalu. Terasa macam baru semalam jer. 

Bila lah aku dapat dijemput lagi ke sana. 
Rasa rindu rasanya dengan suasana di Makkah dan Madinah.
Kekadang menitis air mata bila tiba-tiba rindu itu mendatang.
Tapi aku hanya mampu merancang, Allah yang menentukan.

Semoga segala urusan aku dipermudahkan. Insya Allah.

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.

Selamat Pagi!

Assalamulaikum dan selamat pagi semua! Mari kita mulakan hari dengan sarapan yang sihat! Tapi aku puasa ganti hari ni. Last day. Insya Allah.

Langit Petang

Takde modal nak tulis cerita so share gambar pemandangan jer lah ye. Tunggu modal datang dulu.