Skip to main content

Jealousy Incarnate

Dah lama tak buat entry drama korea. Bukan tak tengok drama korea, tengok cuma tak rasa drama yang aku tengok kena blog kan hahah. PVR astro aku penuh dengan drama korea. Akak aku semua drama korea kat tv tuh boleh plak direkodnya. 

Heeeeeee
Haritu tengok promo drama ni masa awal bulan September terus macam mesti kena tengok sebabnya pelakon korea pompuan yang aku minat si Gong Hyo Jin belakon dalam drama ni. Aku suka kalau Gong Hyo Jin nih berlakon sebab dia belakon natural sangat. Lagi-lagi kalau drama romantik komedi ngan sapa-sapa hero dia berlakon mesti akan tersenyum sorang-sorang depan tv hahahaha.

Kali ni Gong Hyo-Jin digandingkan dan hero yang bernama Jo Jung-Suk dan hero kedua bernama Go Kyung-Pyo. Drama ini mengisahkan:-

"Weather caster Pyo Na-ri (Gong Hyo-jin) and news anchor Lee Hwa-shin (Jo Jung-suk) are long-time colleagues at SBC broadcasting station. Na-ri has had a crush on Hwa-shin three years ago but things change when she meets the perfect man Go Jung-won (Go Kyung-pyo), a chaebol heir and close friend of Hwa-shin.
Meanwhile, Sung-sook (Lee Mi-sook) and Ja-young (Park Ji-young), who are rivals in both love and career, gets entangled with Kim Rak (Lee Sung-jae), a restaurant owner and landlord of the building where Nari lives."
Sumber: Wikipedia

Malas aku nak taip aku petik jer drpd Wikipedia. Selain daripada tema cinta, drama ni juga ada wujudkan kesedaran mengenai barah payudara dikalangan lelaki. Hero dalam drama ni menghidap barah payudara. Kesian pulak. Dah lah awek yang minat dia dah minat kawan baik dia. Tuh lah eksen sangat dulu. Apa-apa pun drama nih buat aku tersengih sorang-sorang hihihihi. Sebab rasa macam sweet sangat bila hero dah realize dia mmg dah jatuh cinta kat awek yang suka dia dulu.


Sekarang nih dah episode 13 - 14. Boleh ajer tengok kat online ataupun kat astro on the go. Goggle jer Jealousy Incarnate mesti jumpa punya. 

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Resepi: Bihun Goreng Putih

Bihun Goreng Putih adalah fav. aku. Kalau boleh nak makan hari-hari hihihihi Resepi nih simple jer
Bahan-bahan 1/2 bungkus bihun dicelur 1 biji bawang besar or 5 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih Lada hitam/Lada putih  (ikut suka nak pedas macam mana) Sedikit ikan bilis (4 bahan kat atas nih ditumbuk atau dikisar) Udang/Sotong/Ayam/Daging/Sosej (bahan rencah ikut suka) Sayur sawi Sebiji telur 2-3 batang lada padi (kalau nak pedas lagi) Sedikit sos tiram 1 Kiub pati ayam Garam secukup rasa
Cara-cara Tumis bahan-bahan yang telah ditumbuk atau dikisar dan lada padi sampai naik bau Masukkan bahan-bahan rencah (udang/sotong/ayam/daging or sosej) Masukkan sos tiram, kiub ayam n sedikit air. Masak sampai bahan-bahan rencah masak. Masukan sawi dan pecahkan telur Masukkan bihun yang telah dicelur dan gaul sampai rata. Sedia untuk dihidangkan!

Resepi: Corn Dog

Lama tak buat post resepi. Cerita lama nih 2 bulan yang lepas. Adalah sorg mat salleh lam fren list FB aku ni dok post resepi homemade corn dog.  Siap ada step by step bergambo lagi. So apa lagi kita kasi try lah.

Bahan-bahan 1 1/2  cawan Yellow Cornmeal  1 1/4 cawan Tepung Serbaguna 1/4 cawan gula 1 tablespoon baking powder 1/4 teaspoon garam 1 biji telur (dipukul) 1 1/2 cawan buttermilk (susu biasa pun boleh) 1 tablespoon minyak sayur 1 tablespoon madu 1 paket sosej (10 batang) Lidi untuk mencucuk Minyak untuk menggoreng.
Cara-cara Masukkan Cornmeal, tepung, garam, baking powder dan gula. Kacau sebati. Masukkan telur yang telah dipukul, susu, minyak dan madu. Kacau sampai sebati. Keluarkan sosej daripada peket, lap dengan paper towel supaya kering (nanti batter boleh stick betul-betul) dan cucuk pada lidi macam gambar kat bawah ni
Masukkan batter dalam gelas tinggi (macam gambar kat bawah ni) Ambik sosej yang telah dicucuk dengan lidi dan celupkan dalam batter. Pastikan batter menyal…

Resepi: Sushi

Dah lama nak rasa buat sushi sendiri. Asyik beli je apa kata buat sendiri kan. Aku nih memang peminat sushi. Tapi mampu beli sushi kat Jusco jer lah ekekeke. Tapi tuhlah kan kalau beli tuh macam mahal kalau buat sendiri boleh dapat banyak. Lagi lah anak-anak saudara aku mmg hantu sushi. So seperti biasa hari Sabtu kan hari masak-masak so apa lagi gulung sushi lah. 
Pada yang pertama kali buat sushi tuh boleh lah beli starter pack sushi nak kat Aeon or nama lamanya Jusco. Harganya RM29.90 kalau tak silap aku. Kat dalam starter pack tuh ada 1 bamboo untuk gulung sushi, satu pack halal seaweed, 1 botol cuka sushi yang halal dan 1 botol sos kicap cecah sushi yang halal. Beras sushi pulak boleh dibeli kat Aeon or Jusco jugak, nama berasnya Sumo, satu peket tuh 1 kg jer n harganya RM9.90.

Mula-mula tuh masa beras sushi macam korang masak nasi biasa. Tapi jangan banyak sangat airnya nanti lembik pulak. Lepas tuh boleh lah sediakan inti-inti untuk sushi tuh macam dalam gambar:-
Nombor 1 - In…