Nyum! Nyum Mee telur nih lain dari mee kuning. Ada yang dijual segar dan ada dijual kering di pasaraya-pasaraya. Tapi aku lebih suka beli yang segar kat Pasar Tani. Mee nih bagus dari mee kuning sebab tak guna bahan-bahan mcm dalam mee kuning. Cuma mee nih tak tahan lama. Kalau beli mesti kena masak dalam 2-3 hari kalau tak rasa dah tak sedap. Kalau beli mee nih mesti buat goreng basah-basah mcm nih. Haishhh tengah-tengah malam tgk gambar camni boleh buat orang lapar lah plak. Bahan-bahan 1 peket Mee Telur 3-4 sudu besar Cili boh or lada kering giling. 1 biji bawang besar (dikisar) 3 biji bawang putih (dikisar) Kicap manis & masin, sos tiram Sayur Sawi 1 biji tomato 1 biji telur Garam dan bahan perasa (kalau suka) Minyak untuk menumis Bahan perencah ikut suka (ayam, udang, fishball, crab stick dll) Cara-cara Tumis lada kering yg telah digiling or dikisar bersama bawang besar n bawang putih yang juga telah dikisar. Tumis sampai naik bau masukka
Comments
Post a Comment