Skip to main content

Kripap Sartin!

Hahahha
Kripap Sartin. Ske ati je mamak ni eja. Dulu 50 sen sekarang dah naik 80 sen. Semua benda dah naik. Tapi ok gak lah 80 sen karipap inti penuh. Besar lak tuh kira makan kenyang lah gak. Tapi aku tak brp gemar karipap restoran mamak.

Karipap fav. nih besar & sedap
inti kentang & telur separuh
Karipap yang ni aku tak pasti kat mana. Tapi memang sedap. Rasanya kat area bukit kempas. Selalunya bos aku yang belikan. Intinya penuh n ada telur separuh. Karipap telur namanya. Katanya karipap nih famous masuk suratkhabar. 

Karipap GST
Tapi jangan ler jual karipap inti angin ngan bawang ye? tapi claim karipap sardin. Lebih baik jual karipap kecik tapi inti padat daripada karipap besar tapi inti angin je.

Comments

  1. uuish murah tu 80sen.. kat Penang ada yang dijual 1.50 tapi besar dari tapak tangan..
    ngeh3.. betul la skrang ni mana ada yang murah dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh lah kan. semua barang naik. nak travel luar duit pulak dah jatuh huhuhu

      Delete

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.

Selamat Pagi!

Assalamulaikum dan selamat pagi semua! Mari kita mulakan hari dengan sarapan yang sihat! Tapi aku puasa ganti hari ni. Last day. Insya Allah.

Langit Petang

Takde modal nak tulis cerita so share gambar pemandangan jer lah ye. Tunggu modal datang dulu.