Skip to main content

Diskriminasi dan Pilih Kasih

Salam Israk dan Mikraj.

Pernah rasa kena diskriminasi dengan orang sekeliling kita?

Aku dah lali dengan benda ni semua. Kekadang dah terimun dengan benda-benda tuh.
Kadang-kadang tuh ada juga rasa sedih kat hati ni tapi aku amik positif jer.

Contoh diskirminasi dan pilih kasih adalah bila kita pegi seminar ker roadshow ke or apa-apa yang sewaktu dengannya, kalau ada dua orang yang angkat tangan untuk menjawab soalan. Yang mula-mula angkat tangan tuh seorang yang berbadan besar rupa pun takda dan lepas tuh seorang lagi ada rupa n badan cantik dan sebagai penceramah agak-agak korang akan pilih siapa? dah tentu yang cantik kan? 

So kita kena lah terima hakikat benda tuh walaupun agak pedih jugak di sudut hati ni. 

Lebih baik aku main henpon daripada aku participate ngan benda-benda bodoh yang boleh buat aku sedih macam tuh. Pastu esoknya bila bos tanya apa yang ko dapat pegi seminar ko takleh jawab sebab layan henpon banyak sangat. Padanlah ngan muka ko hahahah.

Aku gemokkk aku tak lawa. So what????


Pic kredit to google

Comments

  1. cop. sampai ke sudah penceramah tu tak amik soalan kedua?

    ReplyDelete

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.

Selamat Pagi!

Assalamulaikum dan selamat pagi semua! Mari kita mulakan hari dengan sarapan yang sihat! Tapi aku puasa ganti hari ni. Last day. Insya Allah.

Langit Petang

Takde modal nak tulis cerita so share gambar pemandangan jer lah ye. Tunggu modal datang dulu.