Skip to main content

Legoland Lagi!

aksi budak yg excited
Legoland lagi! heheh apa nak buat benda baru mcm kek panas kat JB nih. last week before Legoland bukak officially kitaorg dapat invitation utk para pemegang annual pass. terhad utk 5000 orang sehari n hari yang boleh pilih hari iaitu selasa or rabu. aku plak kerja susah nak cuti so aku tak dpt pegi. akak2 aku n anak2 saudara aku ler yg pegi. terlepas lagi!. bila lah aku nak pegi. rancang2 nak pegi hari nih tapi mengenangkan penat 2 hari aku kemas umah n masak2 org nak dtg beraya terus kansel. takpelah takkan lari pun Legoland tuh. lagi pun kalau pegi skrg mesti ramai orangnya lah. aku igt nak g minggu depan ngan akak ipar n anak2 saudara aku. nih untungnya ada annual pass boleh masuk hari2 apa yg kitaorg suka. rasa penat boleh pegi hari lain plak hik hik hik. oleh kerana aku tak pegi so aku tak bolehlah terangkan secara detail camner rupa Legoland nih. aku tinggalkan gambar yg akak aku aku amik masa diorg gi Legoland last week. org tak ramai nak tunggu rides pun kejap2 jer uwaaaa untungnya!

mula2 merajuk, pastu mcm nak jadi cheerleader. ayip2
ada banyak playground. antara playground yg ada kat Legoland
roller coaster! 
Royal Joust @ Legoland Malaysia
alahai kurusnya anak saudara aku nih
castle!
suka dapat naik train
antara yang menarik.
Dari segi gambar secara keseluruhan Legoland Malaysia nih sgt sesuai untuk family yg ada anak2 yg masih kecil. mmg tempat diorg lah nih. tapi kat org dewasa yg rasa sifat kanak2 tuh masih ada pun tempat yg sangat sesuai untuk anda2 semua!

awug: Good luck untuk my nephew yg baru je fly ke Dublin, Ireland smlm sambung study medic kat sana. semoga cita2 nak jadi doktor tuh tercapai. kitaorg kat JB doakan semoga berjaya. aminnn.

Comments

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Resepi: Bihun Goreng Putih

Bihun Goreng Putih adalah fav. aku. Kalau boleh nak makan hari-hari hihihihi Resepi nih simple jer
Bahan-bahan 1/2 bungkus bihun dicelur 1 biji bawang besar or 5 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih Lada hitam/Lada putih  (ikut suka nak pedas macam mana) Sedikit ikan bilis (4 bahan kat atas nih ditumbuk atau dikisar) Udang/Sotong/Ayam/Daging/Sosej (bahan rencah ikut suka) Sayur sawi Sebiji telur 2-3 batang lada padi (kalau nak pedas lagi) Sedikit sos tiram 1 Kiub pati ayam Garam secukup rasa
Cara-cara Tumis bahan-bahan yang telah ditumbuk atau dikisar dan lada padi sampai naik bau Masukkan bahan-bahan rencah (udang/sotong/ayam/daging or sosej) Masukkan sos tiram, kiub ayam n sedikit air. Masak sampai bahan-bahan rencah masak. Masukan sawi dan pecahkan telur Masukkan bihun yang telah dicelur dan gaul sampai rata. Sedia untuk dihidangkan!

Resepi: Corn Dog

Lama tak buat post resepi. Cerita lama nih 2 bulan yang lepas. Adalah sorg mat salleh lam fren list FB aku ni dok post resepi homemade corn dog.  Siap ada step by step bergambo lagi. So apa lagi kita kasi try lah.

Bahan-bahan 1 1/2  cawan Yellow Cornmeal  1 1/4 cawan Tepung Serbaguna 1/4 cawan gula 1 tablespoon baking powder 1/4 teaspoon garam 1 biji telur (dipukul) 1 1/2 cawan buttermilk (susu biasa pun boleh) 1 tablespoon minyak sayur 1 tablespoon madu 1 paket sosej (10 batang) Lidi untuk mencucuk Minyak untuk menggoreng.
Cara-cara Masukkan Cornmeal, tepung, garam, baking powder dan gula. Kacau sebati. Masukkan telur yang telah dipukul, susu, minyak dan madu. Kacau sampai sebati. Keluarkan sosej daripada peket, lap dengan paper towel supaya kering (nanti batter boleh stick betul-betul) dan cucuk pada lidi macam gambar kat bawah ni
Masukkan batter dalam gelas tinggi (macam gambar kat bawah ni) Ambik sosej yang telah dicucuk dengan lidi dan celupkan dalam batter. Pastikan batter menyal…

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.