Skip to main content

Makan Lagi!

Kalau dah nampak pinggan nih tau ler kat mana

Haritu gi Seoul Garden lepas dah lama tak gi. Memang fav pegi tempat makan nih. Setakat nih kalau restoran baka-bakar ala korea nih Seoul Garden lah terbaik. Especially yang bakar-bakar. Banyak pilihan. Daging pun lembut n di marinate dengan baik sekali. Macam beef bulgolgi tuh fuhh sedapnya. Bukan rasa kosong daging or ayam2 tuh. Kalau g sini yang rebus2 tuh memang tak ambik. Kalau ambik pun telur jer wat telur stgh masak. Memang makan yang bakar-bakar ler. Selalu amik sepinggan mcm nih kongsi ngan akak aku. Pastu top-up lagi satu pinggan n last sekali top-up  setengah pinggan. 

Kali ni mak aku join. Bukan senang nak ajak dia join hehe
Amik 3 meja
budak nih dah kekenyangan
Kalau gi sini kena pastikan tengah lapar. Jangan kenyang. Nanti membazir jer pegi sebab makan tak setimpal ngan bayaran. Kalau kat JB nih ada dua outlets iaitu kat KSL City dan City Square. Kedua-dua outlets kat sini adalah HALAL Certified. Aku selalu pegi kat KSL City sebab tempatnya luas dan selesa walaupun parking tak berapa best. Harganya pula:-

Weekdays 

Lunch: 
Adult RM29.99++
Children RM15.99++
Snr Citizen: RM21.99

Dinner:
Adult RM33.99++
Children RM16.99++
Snr Citizen: RM28.99++

Weekend

Lunch:
Adult RM33.99++
Children RM15.99++
Snr Citizen: RM21.99++

Dinner:
Adult RM35.99++
Children RM16.99++
Snr Citizen: RM28.99++

Refillable beverages: RM3.99

Student 
(Mon-Fri except Public Holiday)
RM25.99++
(includes refillable beverages)

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Resepi: Bihun Goreng Putih

Bihun Goreng Putih adalah fav. aku. Kalau boleh nak makan hari-hari hihihihi Resepi nih simple jer
Bahan-bahan 1/2 bungkus bihun dicelur 1 biji bawang besar or 5 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih Lada hitam/Lada putih  (ikut suka nak pedas macam mana) Sedikit ikan bilis (4 bahan kat atas nih ditumbuk atau dikisar) Udang/Sotong/Ayam/Daging/Sosej (bahan rencah ikut suka) Sayur sawi Sebiji telur 2-3 batang lada padi (kalau nak pedas lagi) Sedikit sos tiram 1 Kiub pati ayam Garam secukup rasa
Cara-cara Tumis bahan-bahan yang telah ditumbuk atau dikisar dan lada padi sampai naik bau Masukkan bahan-bahan rencah (udang/sotong/ayam/daging or sosej) Masukkan sos tiram, kiub ayam n sedikit air. Masak sampai bahan-bahan rencah masak. Masukan sawi dan pecahkan telur Masukkan bihun yang telah dicelur dan gaul sampai rata. Sedia untuk dihidangkan!

Resepi: Corn Dog

Lama tak buat post resepi. Cerita lama nih 2 bulan yang lepas. Adalah sorg mat salleh lam fren list FB aku ni dok post resepi homemade corn dog.  Siap ada step by step bergambo lagi. So apa lagi kita kasi try lah.

Bahan-bahan 1 1/2  cawan Yellow Cornmeal  1 1/4 cawan Tepung Serbaguna 1/4 cawan gula 1 tablespoon baking powder 1/4 teaspoon garam 1 biji telur (dipukul) 1 1/2 cawan buttermilk (susu biasa pun boleh) 1 tablespoon minyak sayur 1 tablespoon madu 1 paket sosej (10 batang) Lidi untuk mencucuk Minyak untuk menggoreng.
Cara-cara Masukkan Cornmeal, tepung, garam, baking powder dan gula. Kacau sebati. Masukkan telur yang telah dipukul, susu, minyak dan madu. Kacau sampai sebati. Keluarkan sosej daripada peket, lap dengan paper towel supaya kering (nanti batter boleh stick betul-betul) dan cucuk pada lidi macam gambar kat bawah ni
Masukkan batter dalam gelas tinggi (macam gambar kat bawah ni) Ambik sosej yang telah dicucuk dengan lidi dan celupkan dalam batter. Pastikan batter menyal…

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.