Gibun Joheunnal

Dah lama tak buat entry Drama Korea. Last entry tahun 2013 drama The Suspicious Housekeeper. Lepas drama tuh ada lah tengok drama lain tapi tengok tebuk-tebuk je. Hahah faham ke maksud tebuk-tebuk tuh? Maksudnya tak tengok setiap episode. Malas nak tengok semua episode cos drama korea kan semuanya sama jalan cerita hihihihi. Tapi kan haritu boleh plak rasa macam best tengok drama nih:-

Glorious Day

Drama ni mengisahkan seorang penulis novel dan ibu tunggal yang membesarkan 3 orang anak perempuan dia sendirian dan hidup berjiran dengan abang angkat yang dikenali di rumah anak-anak yatim yang mempunyai dua orang anak lelaki. 

 Yang buat aku suka dengan drama ni sebab ada elemen keluarga plus elemen kelakar n elemen romance ekekeke. Watak jahat pun tak berapa jahat mcam cerita korea yang lain. Kalau ada Astro boleh tengok kat Channel OneHD takpun cari je ke Youtube tajuk kat atas tuh plus taip englis subtitle. Hehehehe

Tengah jeles ngan anak-anak saudara aku diorg kat Seoul skrg ni!

Comments

Popular posts from this blog

Tabung Haji