Skip to main content

Bawak Bekal - Breakfast

Aku ni bukan takat bawak bekal untuk lunch jer. Breakfast pun aku bawak bekal gak. Jimat. 
Lagi-lagi aku sekarang nih tengah kawal makan kan. 
So masak sendiri daripada rumah lagi elok sebab aku leh kawal berbanding bila beli kat luar.
Sekarang ni memang jimat betul lah sebab aku tak spend banyak RM untuk beli breakfast n lunch.
Tapi kadang-kadang ada beli juga sebab boring ngan masakan sendiri huhuhu.

Sandwich dengan roti tinggi serat. Masa ni mula-mula kena marah ngan
doktor. So kita makan camni ler. Nak kasi gula turun huhuhu
Telur separuh masak 2 biji + kicap + lada sulah
Marvelous!
Bila dah bosan makan roti, kita makan kuey teow plak.
Tapi kena jaga portion. Nasib baik meter gula tak naik. Phewwww!
Kalau melantak benda yang sama pun tak best gak kan.
Sekali sekala apa salahnya huhuhu. Mee Hoon Goreng.
Kekadang layan spaghetti goreng. Guna minyak sikit jer
Nasib baik tak cek doktor tak naik apa2
Ini Marconi Goreng. Kalau nak sihat cari yang serat tinggi.
Tapi mahal sikit lah.
Yang ni plak laksa beras goreng.
Akak aku dah goreng aku bedal jer lah huhu

Sihatlah sangat breakfast aku nih kan??

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.

Selamat Pagi!

Assalamulaikum dan selamat pagi semua! Mari kita mulakan hari dengan sarapan yang sihat! Tapi aku puasa ganti hari ni. Last day. Insya Allah.

Langit Petang

Takde modal nak tulis cerita so share gambar pemandangan jer lah ye. Tunggu modal datang dulu.