Bawak Bekal - Breakfast

Aku ni bukan takat bawak bekal untuk lunch jer. Breakfast pun aku bawak bekal gak. Jimat. 
Lagi-lagi aku sekarang nih tengah kawal makan kan. 
So masak sendiri daripada rumah lagi elok sebab aku leh kawal berbanding bila beli kat luar.
Sekarang ni memang jimat betul lah sebab aku tak spend banyak RM untuk beli breakfast n lunch.
Tapi kadang-kadang ada beli juga sebab boring ngan masakan sendiri huhuhu.

Sandwich dengan roti tinggi serat. Masa ni mula-mula kena marah ngan
doktor. So kita makan camni ler. Nak kasi gula turun huhuhu
Telur separuh masak 2 biji + kicap + lada sulah
Marvelous!
Bila dah bosan makan roti, kita makan kuey teow plak.
Tapi kena jaga portion. Nasib baik meter gula tak naik. Phewwww!
Kalau melantak benda yang sama pun tak best gak kan.
Sekali sekala apa salahnya huhuhu. Mee Hoon Goreng.
Kekadang layan spaghetti goreng. Guna minyak sikit jer
Nasib baik tak cek doktor tak naik apa2
Ini Marconi Goreng. Kalau nak sihat cari yang serat tinggi.
Tapi mahal sikit lah.
Yang ni plak laksa beras goreng.
Akak aku dah goreng aku bedal jer lah huhu

Sihatlah sangat breakfast aku nih kan??

Comments

Popular posts from this blog

Tabung Haji