Skip to main content

Happy Birthday to Me!

Tambah setahun lagi umur aku
Bila masuk bulan Disember jer maka naik ler setahun umur aku.
Cepat betul masa berlalu. Rasa baru jer awal tahun haritu.
Tahun nih tak rasa macam nak sambut birthday.
Kalau tak memang beria dok cakap suruh beli kek. Tapi kali ni dok diam jer. 
Maybe muak makan kek sebab banyak sangat birthday bulan 9, 10 & 11 haritu

This year birthday aku jatuh hari bekerja.
So balik kerja dapatlah sebiji kek 'suprise' daripada Mat Ayip.
Yang surprisenya si Mat Ayip dok belakang pintu dengan seluar kecik jer.
Makcik dia ni balik masa dia lepas baru mandi.
Dah cam orang minyak junior jer rupanya huhuhu.

Laksa Johor
Esoknya aku belanja kengkawan opis ngan Laksa Johor homemade.
Gigih dok kerjakan ikan kembong rebus nih.
Memang dah lama niat nak belanja Laksa Johor masak sendiri kat rumah.
Alhamdulilah dapat jugak. 
Tapi akak aku ler yang masak. Aku tolong siang ikan je.

Apa pun semoga aku murah rezeki dan diberikan kesihatan berpanjangan.
Aminnnnn.

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.

Selamat Pagi!

Assalamulaikum dan selamat pagi semua! Mari kita mulakan hari dengan sarapan yang sihat! Tapi aku puasa ganti hari ni. Last day. Insya Allah.

Langit Petang

Takde modal nak tulis cerita so share gambar pemandangan jer lah ye. Tunggu modal datang dulu.