My 2 Cents

Kita kalau ada masalah tak payahlah mengadu kat laman-laman sosial nih. 

Tak kiralah Facebook ke, Twitter ke, even Instagram sekalipun.

Tak semua benda kita boleh luahkan or update kat laman-laman sosial nih.

Kalau nak luahkan jugak sebab taknak pecah kepala dok memikir, luahkan lah kat kawan baik kita ke or atau ahli keluarga sendiri.

Kalau tak ada kawan baik or ahli keluarga yang boleh dipercayai cari lah jalan lain. 

Mengadu pada Allah lagi baik daripada mengadu kat Facebook or Twitter tuh.

Sebabnya kadang-kadang status yang diupdate tuh boleh menimbulkan tanda tanya dan syak wasangka kepada sesiapa yang membacanya.

Secara tak langsung menyumbang kepada pandangan serong orang terhadap kita.

Banyak mata yang memandang dan mulut yang membaca.

Kalau dalam frenlist ada 5 orang jer takpe lah jugak. Ini ada beratus-ratus.

Kesian kepada orang yang kita aibkan. Tak ada orang yang sempurna kat dunia ni.

Lagi satu takut boleh jatuh DOSA BESAR pulak sebab luahkan secara umum.

Aku tulis post ni sebab nak ingatkan diri sendiri jugak.

Bukan aku tak pernah update status macamtuh.

Pernah. 

Itu yang rasa menyesal tuh.

So mulai dari sekarang kena fikir dulu apa yang aku nak post. 

Jangan main sembarang jer.

Maaf kalau ada yang terasa.

2 sen daripada saya.

Sekian.

Comments

Popular posts from this blog

Tabung Haji