Skip to main content

Big Bad Wolf

Budak yg tak mau bergambar

Pesta buku Big Bad Wolf kembali lagi. Kali ni di Danga City Mall, Johor Bahru. Kali ni aku tak lepaskan peluang untuk mendapatkan buku-buku dengan harga yang sangat murah. Last week aku ngan mat ayip pegi ke BBW nih. Payah betul bawak budak tecik nih. Dia plak rambang mata tengok buku-buku kanak-kanak yang ada kat sini. Semua dia nak. Nasib baik harga memang murah-murah. Memang memborong buku aku haritu.

Borong buku memasak jeee
Aku nak beli novel. Novel RM8.00 je mana tak naik juling biji mata aku. Tapi masalahnya aku bawak budak kecik Mat Ayip ni n mak dia plak tak ikut. Payah betul nak cari buku, nak tengok dia. Dah lah ramai orang. Last-last dpt satu je novel. Ingat nak repeat lagi sini beli buku. Pegi sorang je. Tapi rasa macam tak sempat je.

Doraemon!
Lepas kaunter bayaran, adalah orang jual magnet & buttons. Boleh juling gak biji mata kat sini tengok benda comel-comel. Akhirnya aku beli magnet Doraemon nih. Tak boleh tahan tengok. Mesti kena bawak balik gak!


So kepada penduduk-penduduk Johor Bahru yang ada kesempatan, boleh lah berkunjung ke Big Bad Wolf ni di Danga City Mall. Masih sempat lagi nih. Pesta buku nih sampai 7/6/2015. Sesiapa yang terasa nak cari bahan bacaan untuk anak-anak, ini lah tempatnya. Harga buku serendah RM2. Memang berbaloi-baloi!

Comments

  1. CT penah pergi skali jeeee BBW ni rasanya 2 tahun lepas hehehe..
    sbb kat KL kebetulan time tu.. yg dibuat kat penang ni x pernah jenguk lak..

    mmg berbaloi2 kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup memang berbaloi-baloi. RM100 macam-macam bukan dapat kan.

      Delete

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Resepi: Bihun Goreng Putih

Bihun Goreng Putih adalah fav. aku. Kalau boleh nak makan hari-hari hihihihi Resepi nih simple jer
Bahan-bahan 1/2 bungkus bihun dicelur 1 biji bawang besar or 5 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih Lada hitam/Lada putih  (ikut suka nak pedas macam mana) Sedikit ikan bilis (4 bahan kat atas nih ditumbuk atau dikisar) Udang/Sotong/Ayam/Daging/Sosej (bahan rencah ikut suka) Sayur sawi Sebiji telur 2-3 batang lada padi (kalau nak pedas lagi) Sedikit sos tiram 1 Kiub pati ayam Garam secukup rasa
Cara-cara Tumis bahan-bahan yang telah ditumbuk atau dikisar dan lada padi sampai naik bau Masukkan bahan-bahan rencah (udang/sotong/ayam/daging or sosej) Masukkan sos tiram, kiub ayam n sedikit air. Masak sampai bahan-bahan rencah masak. Masukan sawi dan pecahkan telur Masukkan bihun yang telah dicelur dan gaul sampai rata. Sedia untuk dihidangkan!

Resepi: Corn Dog

Lama tak buat post resepi. Cerita lama nih 2 bulan yang lepas. Adalah sorg mat salleh lam fren list FB aku ni dok post resepi homemade corn dog.  Siap ada step by step bergambo lagi. So apa lagi kita kasi try lah.

Bahan-bahan 1 1/2  cawan Yellow Cornmeal  1 1/4 cawan Tepung Serbaguna 1/4 cawan gula 1 tablespoon baking powder 1/4 teaspoon garam 1 biji telur (dipukul) 1 1/2 cawan buttermilk (susu biasa pun boleh) 1 tablespoon minyak sayur 1 tablespoon madu 1 paket sosej (10 batang) Lidi untuk mencucuk Minyak untuk menggoreng.
Cara-cara Masukkan Cornmeal, tepung, garam, baking powder dan gula. Kacau sebati. Masukkan telur yang telah dipukul, susu, minyak dan madu. Kacau sampai sebati. Keluarkan sosej daripada peket, lap dengan paper towel supaya kering (nanti batter boleh stick betul-betul) dan cucuk pada lidi macam gambar kat bawah ni
Masukkan batter dalam gelas tinggi (macam gambar kat bawah ni) Ambik sosej yang telah dicucuk dengan lidi dan celupkan dalam batter. Pastikan batter menyal…

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.