No Title

Start semalam aku akan share petua-petua yang bos aku WhatApps kat aku. 

Prihatin betul boss aku ni kan. 

Yelah haritu staff dia ni boleh pitam 2 kali pulak kan. 

Siap dia belikan macam-macam spice n ubat untuk aku. Katanya boleh turunkan darah tinggilah, kencing manis n kolestrol.

Actually banyak berlaku pada diri aku tahun ni. Pasal kesihatan aku. Semuanya naik. Masa appointment bulan Disember 2015 dah teruk. Kena bebel ngan doktor, tukar ubat baru n doktor ingat ubat tuh tak cukup untuk aku tapi rupa-rupanya terlebih plak. 

Pitam dua kali. Sekali kat car porch lepas tuh masuk rumah, kat dapur plak. Blood pressure aku jatuh 55/45. Terbaring aku kat dapur. Lepas tuh stop ubat tuh terus. Pegi klinik biasa, doktor cuma cakap aku demam sebab itu aku kena mcm tuh.

Try makan ubat tuh lagi sebab takut blood pressure naik sebab aku sakit kepala but still kesan yang sama. Letih seletih letihnya. Rasa kepala mcm berpusing. Badan berat sangat n tak larat. 

Actually memang dari kesan ubat baru yang aku makan bila aku refer doktor pakar yang bagi ubat tuh. Bukan sebab aku demam. 

So moral of the story bila kena mcm tuh pegi lah refer balik kat mana aku amik ubat tuh. G klinik biasa tak berapa membantu.

Lagilah tak membantu bila kita datang nak cek sakit tapi dia bantai cerita pasal benda lain plak. Bukan nak dengar kita sakit apa, tapi kena dengar masalah dia plak.

Sebenarnya ada cerita lagi, lepas 3 bulan lepas Disember 2015 punya checkup, aku kena checkup lagi bulan ni. Bermula lah fasa rutin baru aku. Nanti-nanti lah cerita.

Seminggu sebelum jumpa doktor amik darah dulu

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tabung Haji