Skip to main content

No Title

Start semalam aku akan share petua-petua yang bos aku WhatApps kat aku. 

Prihatin betul boss aku ni kan. 

Yelah haritu staff dia ni boleh pitam 2 kali pulak kan. 

Siap dia belikan macam-macam spice n ubat untuk aku. Katanya boleh turunkan darah tinggilah, kencing manis n kolestrol.

Actually banyak berlaku pada diri aku tahun ni. Pasal kesihatan aku. Semuanya naik. Masa appointment bulan Disember 2015 dah teruk. Kena bebel ngan doktor, tukar ubat baru n doktor ingat ubat tuh tak cukup untuk aku tapi rupa-rupanya terlebih plak. 

Pitam dua kali. Sekali kat car porch lepas tuh masuk rumah, kat dapur plak. Blood pressure aku jatuh 55/45. Terbaring aku kat dapur. Lepas tuh stop ubat tuh terus. Pegi klinik biasa, doktor cuma cakap aku demam sebab itu aku kena mcm tuh.

Try makan ubat tuh lagi sebab takut blood pressure naik sebab aku sakit kepala but still kesan yang sama. Letih seletih letihnya. Rasa kepala mcm berpusing. Badan berat sangat n tak larat. 

Actually memang dari kesan ubat baru yang aku makan bila aku refer doktor pakar yang bagi ubat tuh. Bukan sebab aku demam. 

So moral of the story bila kena mcm tuh pegi lah refer balik kat mana aku amik ubat tuh. G klinik biasa tak berapa membantu.

Lagilah tak membantu bila kita datang nak cek sakit tapi dia bantai cerita pasal benda lain plak. Bukan nak dengar kita sakit apa, tapi kena dengar masalah dia plak.

Sebenarnya ada cerita lagi, lepas 3 bulan lepas Disember 2015 punya checkup, aku kena checkup lagi bulan ni. Bermula lah fasa rutin baru aku. Nanti-nanti lah cerita.

Seminggu sebelum jumpa doktor amik darah dulu

Comments

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.

Selamat Pagi!

Assalamulaikum dan selamat pagi semua! Mari kita mulakan hari dengan sarapan yang sihat! Tapi aku puasa ganti hari ni. Last day. Insya Allah.

Langit Petang

Takde modal nak tulis cerita so share gambar pemandangan jer lah ye. Tunggu modal datang dulu.