Legoland Waterpark Malaysia


Sebelum puasa haritu, akhirnya aku 1st time jejak kaki kat Legoland Waterpark nih setelah
berbulan-bulan buat premium season pass.
Nasib baik time pegi tuh cuaca tak panas sangat n mendung jer.
So takdelah rentung sangat aku haritu.
Tapi aku kureng betul pegi hari sabtu or ahad. Ramai orang ler.
Family aku suka g hari Jumaat sebab tak ramai org. Tapi aku lak tak boleh sbb kerja.


Aku 1st time dtg sini so memang over excited ler.
Lagi ler aku dah lama tak mandi kolam, sungai, laut or apa2 yg sewaktu dengannya.
Masuk jer Legoland Waterpark nih ada changing & shower room. Besar, bersih dan selesa.
Lepas tukar baju jer terus terjun kolam.
Aku ngan mat ayip jer dok main kat wave pool. 
Anak2 saudara aku lain tah kemana hilang main slides.
Ajak Mat Ayip g Jooker Sooker, tapi dia tak mau. Boring betul.
Takut katanya. So kena lah lepak kat wave pool tuh sampai kecut tangan.

kalau nak msk wave pool kanak2 kena pakai
jaket keselamatan tuh

Wavepool tuh paling dalam 1.3 meter.
Tapi jangan risau kat Legoland Waterpark nih, kat Wavepool jer 6 org lifeguard kot jaga.
Aku tak cuba slides tapi aku pegi lazy river tapi tak naik pelampung. 
Berenang sambil tolak pelampung Mat Ayip.
Bila keluar dari kolam jer rasa macam nak pengsan.
Rasa macam aku baru lepas masuk marathon. 

Pssst: Legoland Waterpark nih best juga tau tapi gambar kat Wavepool jer sempat ambik. Takut hp jatuh dalam air. Huhuhu

Comments

  1. bestnya pegi legoland..saya x tau bila la agaknya nak sampai sana.huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah satu hari nanti mesti sampai Legoland tuh. Sekarag pun dah senang sbb ada flight direct jb-sabah

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tabung Haji