Skip to main content

Tiada tajuk.

Fuhh 2 hari aku tak bukak blog banyak betul entry2 terbaru daripada blog-blog yang aku follow secara senyap mahupun secara terang-terangan. So kena lah amik masa lebih sikit nak baca semua entry2 terbaru tuh.  

Walaupun aku follow orang secara senyap kadang-kadang tidak meninggalkan sebarang komen, tak semestinya aku tak baca semua entry2 terbaru blog yg aku follow. Kegemaran aku membaca, so memang aku baca semua entry2 terbaru yang keluar kat reading list blogspot nih. Kadang-kadang blog aku tak berupdate sebab baca entry orang lain. Bab komen tuh aku bergantung kepada entry, selalunya entry makan yang aku suka komen hihihi. 

Aku ok jer kalau sebab aku tak komen, org tak baca blog aku nih. Tak kecil hati. Lagipun konsep blog aku nih personal tapi open. Macam tulis diari tapi boleh dibaca oleh sesiapa. Sebab tuh walaupun followers aku tak banyak n hanya 31 orang, aku tetap menulis.

Selalunya tiap-tiap hari aku baca blog yg aku follow n buat entry untuk blog sendiri lepas waktu Maghrib dari jam 7.45 - 9.15 malam. 1 jam setengah. So memang masa tak banyak. Lagi-lagilah hari kerja cos time siang aku dari jam 8.30 sampai pukul 5.30 dok ngadap komputer so takkan balik pun nak ngadap komputer kan. Aku pernah kena sawan akibat terlebih tengok komputer 5 tahun yang lepas akibat darah tak naik kat kepala. Serammm.

Oklah tuh jer yg ada idea nak tulis. Maaf bebanyak ye dari ujung rambut sampai ujung kaki if ada sapa-sapa tersinggung ke ngan apa yang aku tulis dalam entry ni or lain2 entrykat blog aku nih. Mana tau tetiba aku senyap je kan. So mintak maaf ler awal-awal...

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Resepi: Bihun Goreng Putih

Bihun Goreng Putih adalah fav. aku. Kalau boleh nak makan hari-hari hihihihi Resepi nih simple jer
Bahan-bahan 1/2 bungkus bihun dicelur 1 biji bawang besar or 5 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih Lada hitam/Lada putih  (ikut suka nak pedas macam mana) Sedikit ikan bilis (4 bahan kat atas nih ditumbuk atau dikisar) Udang/Sotong/Ayam/Daging/Sosej (bahan rencah ikut suka) Sayur sawi Sebiji telur 2-3 batang lada padi (kalau nak pedas lagi) Sedikit sos tiram 1 Kiub pati ayam Garam secukup rasa
Cara-cara Tumis bahan-bahan yang telah ditumbuk atau dikisar dan lada padi sampai naik bau Masukkan bahan-bahan rencah (udang/sotong/ayam/daging or sosej) Masukkan sos tiram, kiub ayam n sedikit air. Masak sampai bahan-bahan rencah masak. Masukan sawi dan pecahkan telur Masukkan bihun yang telah dicelur dan gaul sampai rata. Sedia untuk dihidangkan!

Resepi: Corn Dog

Lama tak buat post resepi. Cerita lama nih 2 bulan yang lepas. Adalah sorg mat salleh lam fren list FB aku ni dok post resepi homemade corn dog.  Siap ada step by step bergambo lagi. So apa lagi kita kasi try lah.

Bahan-bahan 1 1/2  cawan Yellow Cornmeal  1 1/4 cawan Tepung Serbaguna 1/4 cawan gula 1 tablespoon baking powder 1/4 teaspoon garam 1 biji telur (dipukul) 1 1/2 cawan buttermilk (susu biasa pun boleh) 1 tablespoon minyak sayur 1 tablespoon madu 1 paket sosej (10 batang) Lidi untuk mencucuk Minyak untuk menggoreng.
Cara-cara Masukkan Cornmeal, tepung, garam, baking powder dan gula. Kacau sebati. Masukkan telur yang telah dipukul, susu, minyak dan madu. Kacau sampai sebati. Keluarkan sosej daripada peket, lap dengan paper towel supaya kering (nanti batter boleh stick betul-betul) dan cucuk pada lidi macam gambar kat bawah ni
Masukkan batter dalam gelas tinggi (macam gambar kat bawah ni) Ambik sosej yang telah dicucuk dengan lidi dan celupkan dalam batter. Pastikan batter menyal…

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.