Resepi: Ikan Kukus


Dah lama tak share resepi kat blog aku nih kan. Sejak akhir-akhir nih rasa macam malas nak masak. Aku sekarang dah kurang makan so memang malas ler nak buat masak-masak nih ler. Yang ni dah lama aku masak. Resepi ringkas jer. Main campak-campak. Tapi result dia alhamdulilah. Sedap!

Bahan-bahan
Seekor ikan cermin saiz besar
Bawang Putih digoreng dengan minyak hingga kekuning-kuningan
Jeruk halia
Tauhu Jepun
Kobis Bunga
Jagung muda
Lada merah
Sos Plum
Sos Pedas ABC
Garam secukup rasa

Cara-cara
Tabur semua bahan macam dalam gambar kat atas tuh pastu kukus dalam 15-20 minig sampai masak.
Pastu boleh makan dengan nasi panas-panas.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tabung Haji