Skip to main content

Selamat Tinggal Bungaku...

berakhirlah sudah...

Terima kasih handphone2 aku kat atas ni. Actually aku guna 4 jenis brand Nokia. 1 lagi bagi kat anak saudara aku dia pegi trade in plak ngan hp lain. Tapi hp tuh hp murah je 3315. Zaman dulu2 mmg popular hp tuh. Siap cari kat website lagi code2 lagu. Pastu gigih taip satu2 kod tuh kat hp hehehehe. Aku tak pernah merasa pakai hp poliponic (betul ke aku eja). 

First handphone aku bukan Nokia tapi Simens C20. Antik sgt hp nih. Nyosal plak jual hp tuh 10 tahun yang lalu. Kalau tak boleh buat koleksi kan. Simens C20 tuh adalah first hp aku. Mula2 dapat hp tuh sengeh jer memanjang. Abg aku tolong belikan untuk adik dia. Second hand. Masa tuh nak beli prepaid mmg sgt2 mahal. Kalau dulu sekarang RM10 boleh dpt. Tapi dulu kena beli sampai RM200 utk starter pack prepaid.

Zaman tuh semua dah berlalu. Hari officially mengucapkan goodbye kepada Hp Nokia aku. Thanks Nokia dah lama berkhidmat dengan aku. Banyak kenangan pahit manis dengan handphone2 kat atas nih. Buat Nokia N8 jgn sedih2 ye. Sebab aku da carikan tuan yang paling baik untuk kamu N8. Dia pasti menjaga kamu dengan baik. Buat bakal peminjam N8 tuh igt pesan makcik mu ini ya! heheheh

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Resepi: Bihun Goreng Putih

Bihun Goreng Putih adalah fav. aku. Kalau boleh nak makan hari-hari hihihihi Resepi nih simple jer
Bahan-bahan 1/2 bungkus bihun dicelur 1 biji bawang besar or 5 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih Lada hitam/Lada putih  (ikut suka nak pedas macam mana) Sedikit ikan bilis (4 bahan kat atas nih ditumbuk atau dikisar) Udang/Sotong/Ayam/Daging/Sosej (bahan rencah ikut suka) Sayur sawi Sebiji telur 2-3 batang lada padi (kalau nak pedas lagi) Sedikit sos tiram 1 Kiub pati ayam Garam secukup rasa
Cara-cara Tumis bahan-bahan yang telah ditumbuk atau dikisar dan lada padi sampai naik bau Masukkan bahan-bahan rencah (udang/sotong/ayam/daging or sosej) Masukkan sos tiram, kiub ayam n sedikit air. Masak sampai bahan-bahan rencah masak. Masukan sawi dan pecahkan telur Masukkan bihun yang telah dicelur dan gaul sampai rata. Sedia untuk dihidangkan!

Resepi: Corn Dog

Lama tak buat post resepi. Cerita lama nih 2 bulan yang lepas. Adalah sorg mat salleh lam fren list FB aku ni dok post resepi homemade corn dog.  Siap ada step by step bergambo lagi. So apa lagi kita kasi try lah.

Bahan-bahan 1 1/2  cawan Yellow Cornmeal  1 1/4 cawan Tepung Serbaguna 1/4 cawan gula 1 tablespoon baking powder 1/4 teaspoon garam 1 biji telur (dipukul) 1 1/2 cawan buttermilk (susu biasa pun boleh) 1 tablespoon minyak sayur 1 tablespoon madu 1 paket sosej (10 batang) Lidi untuk mencucuk Minyak untuk menggoreng.
Cara-cara Masukkan Cornmeal, tepung, garam, baking powder dan gula. Kacau sebati. Masukkan telur yang telah dipukul, susu, minyak dan madu. Kacau sampai sebati. Keluarkan sosej daripada peket, lap dengan paper towel supaya kering (nanti batter boleh stick betul-betul) dan cucuk pada lidi macam gambar kat bawah ni
Masukkan batter dalam gelas tinggi (macam gambar kat bawah ni) Ambik sosej yang telah dicucuk dengan lidi dan celupkan dalam batter. Pastikan batter menyal…

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.