Homemade Sushi
Amacam berwarna warni tak sushi aku?
Sushi buatan sendiri nih. Inti sedap tapi nasi kureng.
Kureng cukanya plak.
Anak saudara aku cakap kurang umphhh kali nih.
Kurang umpph pun licin korang bedal ye.
As usual, buat inti telur rebus
Inti ketam mayo
Inti ebiko mayo
ebiko nih beli fresh kat aeon/jusco
satu bungkus rm8 ++ kot tak silap aku
Tapi sekarang ni aku nak makan yang nih.
Mereka yang berkenaan, jom pegi makan lepas kerja?
*autopost
beras tuk sushi ni lain dari beras kite kan?
ReplyDeletemane nak carik erk?
every week pegi sushi king, kopak gak i...hehehe
yup beras sushi tak sama ngan beras kita. Cuba cari kat pasaraya jusco or rasanya giant ada jual kot. Beras jenama SUMO (kaler hijau). jual dalam peket 1kg rm9.90 sebungkus
Deletewah, rajinnya awak buat sushi..
ReplyDeletesaya suka makan sushi nak beli satu jer dah rm1.00 ++ huhuhu
DeleteBlog walking here. Hehe. Thanks for the recipe awak! Nak tanya ebiko mayo tu memang jual dah hancur camtu eh kat jusco?
ReplyDeleteyup dah jual mcm tuh. sepeket rm10 tak silap. tapi jarang2 ada ikut nasib. nampak macamm sikit jer ebiko mayo tuh actually sepeket tuh banyak
Delete