Jumaat Penghulu segala hari

Benci tull time balik!

Dah 5 bulan Johor tukar balik cuti weekend ke hari Jumaat/Sabtu.
Tak pernah aku dapat rasa cuti Jumaat/Sabtu.
Masa sekolah dulu cuti weekend Jumaat/Sabtu, tapi sekolah aku tak ikut.
Sekolah separa gomen lah katakan.
Dah keje igt dpt lah rasa tapi company aku takmo ikut plak.
So kena lah keje Jumaat n cuti Ahad.

Mula-mula kekok gak.
Sebab kalau hari Jumaat nak g keje jer tgk akak aku tengah berlingkar depan tv pepagi buta tengok drama Korea yg dah direkod.
Masa tuh geram betull. Memang tahap tak nak g keje tuh boleh dikatakan 100% lah.
Tapi paling best bila g keje hari Jumaat jalan selapang-lapangnya.
Selalu kalau hari biasa nak sampai opis 1 jam n kalau jem luar biasa boleh jadi sejam lebih.
Tapi hari Jumaat 20 minit jer dah sampai.
Sama lah time balik kalau hari Khamis ngan Jumaat tuh 20/30 minit dah sampai rumah.
Hari Khamis time balik jalan lapang sebab orang yg amik cuti hari Jumaat opis hour habis pukul 3.30 petang ya. Diigtkan sekali lagi 3.30 petang. Haishhhh jeles betul aku!

Sekarang nih kiranya aku dah boleh adjust ngan jadual semua orang.
Cuma bonding time ngan family aku, hari sabtu jer lah.
Itu pun kalau akak aku n anak2 saudara aku takde sekolah ganti.
Lagi satu kalau dulu nak g Pasar Tani hari ahad pukul 9 pagi baru keluar.
Sekarang nih pukul 7.45 aku dah redah Pasar Tani.
Sebab tiap2 pagi aku kena antar mat ayip pegi sekolah 7.30 pagi.
N paling best takde sapa kacau aku nak tengok cerita omputih pagi Ahad ekekekeek.

So takyah lah tukar2 cuti lagi. Sebab dgr kabar2 angin nak tukar balik.
Rasa mcm no sense plak kan. Mau kena gelak ngan orang.
Kalau nak tukar cuti, wajibkan pihak yang takmo ikut cuti hari Jumaat tuh.
Baru betul.

Comments

Popular posts from this blog

Tabung Haji