Skip to main content

Ola Bola!


World Cup datang lagi!
Abih lah kalau world cup mmg tak hapdet ler blog aku nih.
(apakah? ada kena mengena ke?)
Yelah dah tentu ler. 
Time kerja aku mmg tak pernah hapdet blog.
(aku paranoid takut bos aku jumpa blog aku tgk post time opis hour)
Aku hapdet blog cuma waktu malam jer, lepas balik kerja.
(org bujang lah katakan)
Malam yang ada pun suntuk sebab banyak abis masa buat Photobook.
Pastu ada bola nih dah tentu nak tidur awal kan sebab nak cover waktu tidur yg ilang.
Hihihihi

Or actually aku boleh buat banyak stok autopublish kan.
Sesambil tengo bola tuh leh lah tuilh barrang dua tiga post stok ke.
Dulu zaman bencinta ada gak org teman dalam telefon. Dia tengok tv dia. Aku tengok tv aku.
(masa World Cup kat German. Semua tinggal kenangan)
Lepas tuh masa kat Afrika Selatan tengok sorang-sorang.
(nasib orang bujang.)

Org lain mana minat tgk bola. Anak saudara aku yg ada skrg nih pun main game jer 24 jam.
Tak layan bola2 nih.
Nasib baik ada Apps Astro On The Go khas untuk World Cup.
Igtkan kena tambah RM100 rupanya tak payah kalau kita memang dah langgan pakej sukan.

Yahoo boleh tengok live streaming dalam bilik jer. So takdelah takut sgt layan sorg2 kan?

Fuhh malam nih ada game best, German vs Portugal

Ich will schlafe! Gute Nacht
(dah berabuk bahasa german aku. padahal dulu 3 semester belajar ckp german)

Comments

  1. sama team le kita ida...kito monang yo!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. German ke? hihihi aku support Holland ekekeke

      Delete

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Resepi: Bihun Goreng Putih

Bihun Goreng Putih adalah fav. aku. Kalau boleh nak makan hari-hari hihihihi Resepi nih simple jer
Bahan-bahan 1/2 bungkus bihun dicelur 1 biji bawang besar or 5 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih Lada hitam/Lada putih  (ikut suka nak pedas macam mana) Sedikit ikan bilis (4 bahan kat atas nih ditumbuk atau dikisar) Udang/Sotong/Ayam/Daging/Sosej (bahan rencah ikut suka) Sayur sawi Sebiji telur 2-3 batang lada padi (kalau nak pedas lagi) Sedikit sos tiram 1 Kiub pati ayam Garam secukup rasa
Cara-cara Tumis bahan-bahan yang telah ditumbuk atau dikisar dan lada padi sampai naik bau Masukkan bahan-bahan rencah (udang/sotong/ayam/daging or sosej) Masukkan sos tiram, kiub ayam n sedikit air. Masak sampai bahan-bahan rencah masak. Masukan sawi dan pecahkan telur Masukkan bihun yang telah dicelur dan gaul sampai rata. Sedia untuk dihidangkan!

Resepi: Corn Dog

Lama tak buat post resepi. Cerita lama nih 2 bulan yang lepas. Adalah sorg mat salleh lam fren list FB aku ni dok post resepi homemade corn dog.  Siap ada step by step bergambo lagi. So apa lagi kita kasi try lah.

Bahan-bahan 1 1/2  cawan Yellow Cornmeal  1 1/4 cawan Tepung Serbaguna 1/4 cawan gula 1 tablespoon baking powder 1/4 teaspoon garam 1 biji telur (dipukul) 1 1/2 cawan buttermilk (susu biasa pun boleh) 1 tablespoon minyak sayur 1 tablespoon madu 1 paket sosej (10 batang) Lidi untuk mencucuk Minyak untuk menggoreng.
Cara-cara Masukkan Cornmeal, tepung, garam, baking powder dan gula. Kacau sebati. Masukkan telur yang telah dipukul, susu, minyak dan madu. Kacau sampai sebati. Keluarkan sosej daripada peket, lap dengan paper towel supaya kering (nanti batter boleh stick betul-betul) dan cucuk pada lidi macam gambar kat bawah ni
Masukkan batter dalam gelas tinggi (macam gambar kat bawah ni) Ambik sosej yang telah dicucuk dengan lidi dan celupkan dalam batter. Pastikan batter menyal…

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.