Skip to main content

Wedding Anak Boss

Fried Prawn with Macadamia Nuts tuh memang sedap gilerrrrrr

Dah lama dah cerita nih. Bula 3 haritu. Tak sempat nak taip kat sini.
Boss aku buat majlis kawin anak dia yang last so jemput lah semua staff yang seciput tuh.
Kali nih dia buat kat Pulai Springs Resort, Johor Bahru.
Kira senanglah kan sebab dekat ngan umah aku. 10 minit jer jarak dari Pulai Springs nih.
Dulu masa anak dia yg sebelum nih dia buat kat Mutiara Hotel JB, jauh tuh.
Dewan plak sempit sikit so tetamu terhad. Kali nih hajat boss aku nak buat kat Pulai Springs akhirnya tercapai.

banyak selfies jer mlm tuh

Kali nih aku sampai lewat. Meja registration pun dah nak tutup. Majlis lak start pukul 7. So aku lepas Maghrib ler pegi. Sampai-sampai jer memang semua org dah masuk n majlis pun dah start. Sebab tuh aku takde gambar pengantin sebab pengantin dah masuk. Aku lambat. Nasib baik aku jumpa client yg bos aku jemput sekali. So boleh lah masuk ngan dia Takdelah malu sgt. Org lambat dtg bila turun tangga tuh semua org tengok hahah segan. Plak tuh rasanya kitaorg the only Malays kot. (bos aku jemput tapi dia buat tang nak Maghrib tuh yg maleh nak dtg kot). Mcm kitaorg rumah dekat2 ngan tempat tuh. Lagi satu yang tak boleh lupa masa majlis tuh MH370 baru jer ilang paginya. Fuhh memang topik tuh jer yang kuar masa kat meja makan.

rasa macam best jer buat wedding kat sini
*tongkat dagu sambil kelip2 mata

Bab makan, hmmmm aku rasa Mutiara Hotel lagi sedap kot. Pulai Springs nih biasa jer. Cuma Fried Prawn with Macadamia Nuts tuh sedap gilerrrr. Tapi bab portion makanan plak aku rasa Pulai Springs lagi besar portion makanannya banding kat Mutiara Hotel. Ingat lagi macam tak kenyang jer makan masa kat Mutiara Hotel. Tapi kat sini bila last nasi goreng yang datang memang tak boleh masuk lagi ler. Kenyang sesangat.

ini dikatakan selfie dalam selfie

So, buat pasangan pengantin baru (sekarang da tak berapa baru kan hihihi) semoga berbahagia ke anak cucu.

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Resepi: Bihun Goreng Putih

Bihun Goreng Putih adalah fav. aku. Kalau boleh nak makan hari-hari hihihihi Resepi nih simple jer
Bahan-bahan 1/2 bungkus bihun dicelur 1 biji bawang besar or 5 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih Lada hitam/Lada putih  (ikut suka nak pedas macam mana) Sedikit ikan bilis (4 bahan kat atas nih ditumbuk atau dikisar) Udang/Sotong/Ayam/Daging/Sosej (bahan rencah ikut suka) Sayur sawi Sebiji telur 2-3 batang lada padi (kalau nak pedas lagi) Sedikit sos tiram 1 Kiub pati ayam Garam secukup rasa
Cara-cara Tumis bahan-bahan yang telah ditumbuk atau dikisar dan lada padi sampai naik bau Masukkan bahan-bahan rencah (udang/sotong/ayam/daging or sosej) Masukkan sos tiram, kiub ayam n sedikit air. Masak sampai bahan-bahan rencah masak. Masukan sawi dan pecahkan telur Masukkan bihun yang telah dicelur dan gaul sampai rata. Sedia untuk dihidangkan!

Resepi: Corn Dog

Lama tak buat post resepi. Cerita lama nih 2 bulan yang lepas. Adalah sorg mat salleh lam fren list FB aku ni dok post resepi homemade corn dog.  Siap ada step by step bergambo lagi. So apa lagi kita kasi try lah.

Bahan-bahan 1 1/2  cawan Yellow Cornmeal  1 1/4 cawan Tepung Serbaguna 1/4 cawan gula 1 tablespoon baking powder 1/4 teaspoon garam 1 biji telur (dipukul) 1 1/2 cawan buttermilk (susu biasa pun boleh) 1 tablespoon minyak sayur 1 tablespoon madu 1 paket sosej (10 batang) Lidi untuk mencucuk Minyak untuk menggoreng.
Cara-cara Masukkan Cornmeal, tepung, garam, baking powder dan gula. Kacau sebati. Masukkan telur yang telah dipukul, susu, minyak dan madu. Kacau sampai sebati. Keluarkan sosej daripada peket, lap dengan paper towel supaya kering (nanti batter boleh stick betul-betul) dan cucuk pada lidi macam gambar kat bawah ni
Masukkan batter dalam gelas tinggi (macam gambar kat bawah ni) Ambik sosej yang telah dicucuk dengan lidi dan celupkan dalam batter. Pastikan batter menyal…

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.