Skip to main content

Sedihnyaaa

Laptop kesayangan dah rosak.
On jer nanti terus off balik.
Memacam dah buat tapi tak leh jadi apa pun.
Mesti problem kat motherboard kot. Haishhh terbang lah duit.
Ingat nak beli baru jer (terbang duit gak)
Tapi camner pun kena antar kedai gak sebab ada banyak benda berharga dalam tuh.
Gambar ada beribu2 dalam tuh. Tuh yg paling sedih.
Kenangan tuh, tak sempat nak backup semua kat dalam external drive or thumb drive ke or cd ke
Sedihhhhhh.
Apa2 pun kena hantar kedai mintak tolong backup apa yang patut kan?


Nasib baik ada laptop backup. Huhuhu boleh gak buat taip2 blog nih.
Aku tak reti tulih blog guna iphone or ipad. Laptop gak senang


Laptop Acer S7 boleh dibuka sampai 180 darjah. Ringan & Nipis. Touch screen lagi.
Akak aku yang punya. Beli jer tapi tak guna.
Dok terperap dalam bag laptop tuh. Dia lagi suka guna laptop lama dia.
Dari tak guna berhabuk dalam beg lebih baik aku yg guna kan?
Sekurang-kurangnya panas sikit hehehe.

Sekarang nih dia nak buat sistem barter ngan aku.
Dia suruh aku belikan dia laptop baru tapi yg biasa2 jer n aku amik laptop S7 dia nih.
Sebab dia tak reti sangat pakai S7 nih katanya.
Fuhh ok gak offer dia nih. Laptop RM1800 dah dpt yg spec ok. S7 dia nih jer dah RM4k.
Untung banyak aku!

Comments

  1. wah, best jugak pakai laptop touch screen ni kan..

    ReplyDelete

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Resepi: Bihun Goreng Putih

Bihun Goreng Putih adalah fav. aku. Kalau boleh nak makan hari-hari hihihihi Resepi nih simple jer
Bahan-bahan 1/2 bungkus bihun dicelur 1 biji bawang besar or 5 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih Lada hitam/Lada putih  (ikut suka nak pedas macam mana) Sedikit ikan bilis (4 bahan kat atas nih ditumbuk atau dikisar) Udang/Sotong/Ayam/Daging/Sosej (bahan rencah ikut suka) Sayur sawi Sebiji telur 2-3 batang lada padi (kalau nak pedas lagi) Sedikit sos tiram 1 Kiub pati ayam Garam secukup rasa
Cara-cara Tumis bahan-bahan yang telah ditumbuk atau dikisar dan lada padi sampai naik bau Masukkan bahan-bahan rencah (udang/sotong/ayam/daging or sosej) Masukkan sos tiram, kiub ayam n sedikit air. Masak sampai bahan-bahan rencah masak. Masukan sawi dan pecahkan telur Masukkan bihun yang telah dicelur dan gaul sampai rata. Sedia untuk dihidangkan!

Resepi: Corn Dog

Lama tak buat post resepi. Cerita lama nih 2 bulan yang lepas. Adalah sorg mat salleh lam fren list FB aku ni dok post resepi homemade corn dog.  Siap ada step by step bergambo lagi. So apa lagi kita kasi try lah.

Bahan-bahan 1 1/2  cawan Yellow Cornmeal  1 1/4 cawan Tepung Serbaguna 1/4 cawan gula 1 tablespoon baking powder 1/4 teaspoon garam 1 biji telur (dipukul) 1 1/2 cawan buttermilk (susu biasa pun boleh) 1 tablespoon minyak sayur 1 tablespoon madu 1 paket sosej (10 batang) Lidi untuk mencucuk Minyak untuk menggoreng.
Cara-cara Masukkan Cornmeal, tepung, garam, baking powder dan gula. Kacau sebati. Masukkan telur yang telah dipukul, susu, minyak dan madu. Kacau sampai sebati. Keluarkan sosej daripada peket, lap dengan paper towel supaya kering (nanti batter boleh stick betul-betul) dan cucuk pada lidi macam gambar kat bawah ni
Masukkan batter dalam gelas tinggi (macam gambar kat bawah ni) Ambik sosej yang telah dicucuk dengan lidi dan celupkan dalam batter. Pastikan batter menyal…

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.