Duku

Buah Duku

Haritu masa musim buah nih bersepah-sepah orang jual tepi-tepi jalan. Masa tuh memang beli ler. Kalau dapat yang manis. Perghh sedap kan. Nih sekarang tak musim dah. Bila bukak file gambar aku nak cari cerita nak tulis jumpa plak gambar buah nih.

Aku nih bukan lah org kata gila buah-buahan nih. Makan buah ikut mood. Tapi sekali kalau dah makan boleh sampai demam n sakit tekak. Heeeeeee. Buah duku nih pun sama ler bila takde mood memang tak pandang pun tapi bila dah makan selagi tak abis ngadap sampai licin. Lagi-lagi kalau dapat yang manis. Haishhh sedapnya.

Bila lah musim durian nak datang ek? rindunya aku ngan buah kaler kuning tuh.

Comments

  1. wana pun suka makan buah duku ni..selagi belum habis..selagi tu la belum berhenti..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kan? lagi-lagi kena yg manis.nyum nyum

      Delete
  2. uish ni faveret gak ni.. harus beli kalau nampak..
    duku ke dokong ke langsat ke semua suka.. hehehe..sakit tekak pun bedal jugak..

    ps : CT baru singgah sini first time.. CT follow =)
    mailaah jalan jalan sini :D
    Siti Yang Menaip

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg dah tak musim buah-buah ni huhu

      salam perkenalan. saya dah follow balik blog CT.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tabung Haji