Lagu & Kenangan

Chewahh macam tajuk cerita radio retro plak kan.

Ni nak tanya sikit, korang ada tak lagu-lagu yang korang memang tak boleh dengar n kalau dengar boleh memberi emosi yang tidak menentu. Macam sedih ke nak marah ke. Or ada tak lagu-lagu. Pastu lagu-lagu yang bila dengar jer, terus teringat sesuatu peristiwa tuh. Aku ada beberapa lagu yang memang aku tak boleh dengar langsung. Kalau boleh pleaseee lagu tuh jangan keluar time ada orang lain. Sorang-sorang takpe heeeeeee.

1. Aishah - Ayah
Dengar lagu nih mesti jer meleleh air mata. Jangankan dengar lagu terpandang tajuk lagu nih jer dah bergenang air mata aku. Lagu ini mendalam maksudnya. Rindu sangat dengan arwah ayah aku.  Al-Fatihah.


2. Ayah & Ibu - Sudirman
Lagu-lagu yang subjek matter nya adalah mengenai Ayah dan Ibu memang aku tak boleh dengar. Bukan tak boleh dengar, boleh tapi mesti dengan lelehan air mata. Lagi-lagilah masa zaman drama hari raya syahdu banyak guna lagu nih


3. Sumaiyah - Hijjaz
Dengar seribu kali pun nasyid nih aku mesti akan sebak especially part korus mesti air mata aku akan meleleh. Even aku dok ulang lagi lagu nih tetap meleleh airmata. Macam automatik gitu. Sedih bila kita menghayati lirik nasyid ni dan sejarah Sumayyah binti Khayyat, serikandi Islam pertama yg gugur dalam syahid.


Ada lagi lagu n nasyid lain. Tapi lain kali lah ek. Time takde idea nak tulis hihihi

Comments

  1. Wana pun suka lagu sudirman dan sumayyah tu..best dengar..menyentuh perasaan kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup sgt menyentuh perasaan lagu sumayyah tuh. rasa macam baru lepas potong bawang huhuhu

      Delete
  2. lagu aisyah tu CT tak pernah dengar..
    summayyah best. suka lagu lagu yang ada unsur sirah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka sgt lagu aisyah tuh. dgr lagu tuh berulang2 kali pun sebak jer dada nih

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tabung Haji