Happy Birthday!

Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan
Ayip & Zakwan, Allah selamatkan kamu.
Cerita last week. Hehehe buat makan-makan untuk dua orang buah hati aku birthday last week. Sorg lagi buah hati aku birthday dia bulan 8, so dia tumpang sekaki sebab mak & ayah dia tak buat birthday celebration. Tiga-tiga buah hati aku nih next year masuk darjah satu plus sorg lagi buah hati aku, cucu aku pun lahir tahun yang sama (tak dtg cos ada ujian kat sekolah rendah). Selalu Mat Ayip sambut sorg tapi Zakwan dah balik dari Shanghai so boleh lah celebrate sama.

kejap jer dah besar budak2 nih
Diorg berdua nih lahir tak banyak beza. 3 hari jer. So memang selalu celebrate sama but last 2 years si Zakwan nih dok kat Shanghai so selalu celebrate guna Skype jer. Hehehe. Hari tuh akak aku masak Nasi Arab & Spaghetti Bolognese. Dah lama tak buat makan-makan reramai mcm nih. Lagi best bila akak aku yang kat Shah Alam baru balik haji pun datang sama.

Dpt barang nak sekolah jer
Semua anak saudara aku limitnya sampai umur 6 tahun jer celebrate birthday. Lepas tuh no more birthday2 party nih kecuali kalau mak or ayah dia sendiri nak buat ler. Dapat hadiah pun sama. Sampai umur 6 tahun jer aku bagi. Lepas tuh memang dah takdelah. This year aku amik keputusan bagi hadiah barang sekolah jer ler n kebanyakkan yang lain pun bagi sama jugak. Macam ayip dapat 3 jenis pensel warna. Tapi budak darjah 1 nih kejap jer dah jahanam. Kira pensel warna tuh stok setaun ye dik.

Yang nih utk kengkawan ayip kat tadika
Gigih tolong akak aku masak nasi lemak pagi2 buta
2 kek sekali!
Birthday kat Tadika Mat Ayip plak kitaorg masak nasi lemak untuk kengkawan n cikgu2 Mat Ayip. Actually aku nak tempah nasi lemak jer. Sekali boleh plak pakcik nasi lemak tuh ckp dia tak meniaga hari tuh. Alahaiiii rasa mcm nak nangis jer sebab haritu rasa sakit hati ngan orang yang aku nak tempah kek ayip tuh tak abis lagi (ikutkan hati nak jer aku paste blog dia kat sini). Last-last bincang ngan akak aku kitaorg amik keputusan masak sendiri jer lah. 
Lagipun mcm lah tak biasa masak2 nih kan?? 

Untuk buah-buah hati aku selamat menempuh alam persekolahan tahun depan.

Tahun depan nak dapat buah hati baru! Yeay!

Comments

  1. wah, seronoknya..banyak hadiah dapat..untung la mereka kan..siap sambut ditadika lagi..selamat ulangtahun ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasihhh. Happy dia dpt celebrate kat tadika

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tabung Haji