Skip to main content

Hari yg sgt menenangkan!

Suka sgt hari ahad sbb selalunya hari ahad aku tak pegi mana2. duduk rumah aje sambil makan n tgk tv. hahah mmg hari yang terbaik utk membesarkan badan. Sapa-sapa yg kenal aku mmg dah tau aku mmg payah nak diajak keluar pada hari ahad. Hari ahad adalah hari utk merelaxkan diri di rumah setelah 5 hari bekerja. kalau nak keluar pun hari sabtu je lah. tapi ada gak aku terbabas hari ahad aku keluar gak. tapi kena tgk gak sbb kadang2 hari isnin aku tak keje or public holiday. cuaca hari nih pun sgt2 best. hujan jer sepanjang hari. aku palingggggg suka hujan hari ahad. best sgt2 heheh. so apa yg aku buat hari nih? heheh apa lagi habiskan tgk cerita korea yg byk dah rekod tapi tak tgk2 kat Channel ONEHD astro nih. cerita baru hihihi

My Daughter My Flower!
First few episode cerita nih agak sedih lah. meleleh gak air mata aku nengok tadi. nasib baik umah gelap sikit sbb hujan kan so takde lah sapa yg tgk air mata aku meleleh tadi. cerita nih mcm best jer. skrg nih dah episode 20++ tak silap aku. tapi aku baru tgk episode 10++. so heheh haruss follow! drama nih disiarkan tiap2 hari isnin-jumaat dari pukul 10.25 malam sampai 11.50 malam. tapi aku tak tgk malam2. astro kan boleh rakam so tgklah secara marathon hari ahad hehehe.

*hari sabtu plak marathon movie2 cerita Hollywood yg dirakam dari channel HBO, MAX, FOX, SUNDANCE, DIVA UNIVERSAL or KIXHD hehehe

Apa2 pun harinih sgt best sbb tgk drama korea sambil makan ketam black pepper, ayam goreng, sup sayur n nasi! ahhhhhh heaven! 

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Resepi: Bihun Goreng Putih

Bihun Goreng Putih adalah fav. aku. Kalau boleh nak makan hari-hari hihihihi Resepi nih simple jer
Bahan-bahan 1/2 bungkus bihun dicelur 1 biji bawang besar or 5 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih Lada hitam/Lada putih  (ikut suka nak pedas macam mana) Sedikit ikan bilis (4 bahan kat atas nih ditumbuk atau dikisar) Udang/Sotong/Ayam/Daging/Sosej (bahan rencah ikut suka) Sayur sawi Sebiji telur 2-3 batang lada padi (kalau nak pedas lagi) Sedikit sos tiram 1 Kiub pati ayam Garam secukup rasa
Cara-cara Tumis bahan-bahan yang telah ditumbuk atau dikisar dan lada padi sampai naik bau Masukkan bahan-bahan rencah (udang/sotong/ayam/daging or sosej) Masukkan sos tiram, kiub ayam n sedikit air. Masak sampai bahan-bahan rencah masak. Masukan sawi dan pecahkan telur Masukkan bihun yang telah dicelur dan gaul sampai rata. Sedia untuk dihidangkan!

Resepi: Corn Dog

Lama tak buat post resepi. Cerita lama nih 2 bulan yang lepas. Adalah sorg mat salleh lam fren list FB aku ni dok post resepi homemade corn dog.  Siap ada step by step bergambo lagi. So apa lagi kita kasi try lah.

Bahan-bahan 1 1/2  cawan Yellow Cornmeal  1 1/4 cawan Tepung Serbaguna 1/4 cawan gula 1 tablespoon baking powder 1/4 teaspoon garam 1 biji telur (dipukul) 1 1/2 cawan buttermilk (susu biasa pun boleh) 1 tablespoon minyak sayur 1 tablespoon madu 1 paket sosej (10 batang) Lidi untuk mencucuk Minyak untuk menggoreng.
Cara-cara Masukkan Cornmeal, tepung, garam, baking powder dan gula. Kacau sebati. Masukkan telur yang telah dipukul, susu, minyak dan madu. Kacau sampai sebati. Keluarkan sosej daripada peket, lap dengan paper towel supaya kering (nanti batter boleh stick betul-betul) dan cucuk pada lidi macam gambar kat bawah ni
Masukkan batter dalam gelas tinggi (macam gambar kat bawah ni) Ambik sosej yang telah dicucuk dengan lidi dan celupkan dalam batter. Pastikan batter menyal…

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.