Bila nak raya...


Pemandangan biasa hari minggu nak masuk Malaysia.
Kalau nak raya nih lagilah jangan cakap.
Masuk Singapore jalan clear time pagi. Tapi kalau masuk Malaysia perghhh.
Bila malam plak masuk Singapore plak jem.

Bila nak raya nih memang mana2 shopping kompleks akan jemm.
Org Johor + orang Singapore yang dtg nak shopping kat sini.
Kalau kat Angsana tuh jangan ckp ler.
Dulu masa zaman2 aku ske gi situ pukul 8 pagi dah tercongok depan pintu angsana.
 Sebab nak kejar parking
Tapi skrg nih Angsana dah ada saingan.
Orang suka belanja kat Pasar Borong Pandan.
Katanya baju2 kat situ harganya reasonable n apa2 nak cari utk raya semua ada.

Tapi aku mmg tak g dua2 tempat tuh. Tak suka sesak2 ngan orang.
Sejak last year macam tak minat nak beli apa2 utk raya.
Baju, langsir or apa2 semua dah sediakan sebelum puasa lagi.
Dengan kata lain dah prepare dari last year wakakakakka
Awal kan perancangan aku?

huhhuhuhu

Comments

Popular posts from this blog

Tabung Haji