Skip to main content

Cinta itu buta...

apa bulan puasa letak gambar camnih

Walaupun Google adalah enjin carian nombor satu dunia, aku tetap suka bukak Yahoo.
Tapi aku bukak Yahoo sebab aku suka baca berita kat Yahoo.
Tapi yahoo.com jer lah bukan yahoo.com.my yang dot my kureng sikit.

Tiap-tiap pagi lepas "breakfast" ngan 2 keping suratkhabar mesti aku bukak yahoo.com (version US).
Sebab kat situ memang ada banyak news yang pelik-pelik around the world.
Sebab tuh kekadang org panggil aku encyclopedia bergerak
(chewahhh perasan) sebab aku memang suka baca-baca nih. 
So aku tadi pagi aku terbaca lah satu artikel kat yahoo.shine.
Pasal sorg lelaki nih ada gelpren yang obes. Tapi dia sgt fit orangnya. 
(sila tengok gambar kat atas)

Syabas Ali Lawrie sebab terima Gloria Nava dengan seadanya.
Sebab dalam sejuta lelaki kat dunia nih cuma ada sorg dua jer orang yang macam kamu.
Kalau lelaki ada wife yang obes pun sebab masa dia kahwin wife dia tuh tak obes.
Susahkan nak cari lelaki macam Ali Lawrie nih. Bertuahlah Gloria Nava dpt jumpa lelaki mcm nih.

Tapi kesian diorg bila jalan2 orang asyik pandang2 jer.
Haishhh salah ke perempuan obes dapat lelaki ensem n fit lagi??
Kalau kat Malaysia nih sure orang ckp mesti lelaki tuh kena mandram
Tapi kalau lelaki yang obes ngan pompuan cantik takdelah plak mcm tuh.
Cuma akan ada org ckp mesti lelaki tuh banyak duit.

Gloria Nava dan Ali Lawrie

Boleh klik sini dan sini kalau nak baca kisah diorg.

Ada yang lelaki siap suruh gelpren dia turunkan berat badan lagi. 
Siap cakap tak turun aku tinggalkan.
Tinggalkan lah aku pun tak kisah.
Aku lagi bahagia hidup tak berboipren daripada dapat boipren macam ko.
Buat habis duit jer beli top up dulu. Hak tuihhhhh!

Kalau ko baca blog aku nih for your info aku happy dengan life aku skrg walaupun dah 7 tahun takde cinta ekekekkekeke

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Resepi: Bihun Goreng Putih

Bihun Goreng Putih adalah fav. aku. Kalau boleh nak makan hari-hari hihihihi Resepi nih simple jer
Bahan-bahan 1/2 bungkus bihun dicelur 1 biji bawang besar or 5 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih Lada hitam/Lada putih  (ikut suka nak pedas macam mana) Sedikit ikan bilis (4 bahan kat atas nih ditumbuk atau dikisar) Udang/Sotong/Ayam/Daging/Sosej (bahan rencah ikut suka) Sayur sawi Sebiji telur 2-3 batang lada padi (kalau nak pedas lagi) Sedikit sos tiram 1 Kiub pati ayam Garam secukup rasa
Cara-cara Tumis bahan-bahan yang telah ditumbuk atau dikisar dan lada padi sampai naik bau Masukkan bahan-bahan rencah (udang/sotong/ayam/daging or sosej) Masukkan sos tiram, kiub ayam n sedikit air. Masak sampai bahan-bahan rencah masak. Masukan sawi dan pecahkan telur Masukkan bihun yang telah dicelur dan gaul sampai rata. Sedia untuk dihidangkan!

Resepi: Corn Dog

Lama tak buat post resepi. Cerita lama nih 2 bulan yang lepas. Adalah sorg mat salleh lam fren list FB aku ni dok post resepi homemade corn dog.  Siap ada step by step bergambo lagi. So apa lagi kita kasi try lah.

Bahan-bahan 1 1/2  cawan Yellow Cornmeal  1 1/4 cawan Tepung Serbaguna 1/4 cawan gula 1 tablespoon baking powder 1/4 teaspoon garam 1 biji telur (dipukul) 1 1/2 cawan buttermilk (susu biasa pun boleh) 1 tablespoon minyak sayur 1 tablespoon madu 1 paket sosej (10 batang) Lidi untuk mencucuk Minyak untuk menggoreng.
Cara-cara Masukkan Cornmeal, tepung, garam, baking powder dan gula. Kacau sebati. Masukkan telur yang telah dipukul, susu, minyak dan madu. Kacau sampai sebati. Keluarkan sosej daripada peket, lap dengan paper towel supaya kering (nanti batter boleh stick betul-betul) dan cucuk pada lidi macam gambar kat bawah ni
Masukkan batter dalam gelas tinggi (macam gambar kat bawah ni) Ambik sosej yang telah dicucuk dengan lidi dan celupkan dalam batter. Pastikan batter menyal…

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.