Bila hari cuti

Makanan kegemaran aku nih. Udang Goreng Eno. Tinggi kolestrol

Aku bila ada kat rumah lapar jer kerja nya. Aku rasa baik aku kerja jer kan daripada duduk rumah dok makan je. Kalau kat tempat kerja takde masa nak makan. Tapi kadang-kadang aku makan jer selamba kat atas meja aku. Kalau bos datang mula lah mulut lah nak tersembur makanan tuh sebab terkejut. Ada sekali tuh tgh sedap ngap, ngap, ngap sekali baru perasan bos depan aku. Dah lah tanya soalan yang kena jawab so terpaksa telan dulu makanan tuh depan dia ekekekeek. Tak senonoh kan aku nih?

Siput sedut masal lomak cili api!

Boleh dikatakan kegemaran aku adalah memasak. Aku suka memasak sebab aku suka tengok orang makan. Sebab kalau orang makan perut kan kenyang. Kalau dah kenyang hati pun ada gumbira kan. Selalunya hari aku memasak adalah hari Sabtu, Ahad dan hari-hari kelepasan am.

kepak ayam bakar

Kakak n Abang aku memang dah tahu kalau hari sabtu ada jer adik diorg yg last ni mesti ada masak something special. Memang sgt sepadan dengan badan hahahaha. Anak-anak saudara aku pun selalu whatapps aku ckp suruh masak sedap-sedap.

Sebab tu aku rasa lebih baik aku kerja daripada duduk rumah kalau tak kepala otak ligat jer dok pikir nak masak apa. Bahaya!

Comments

  1. udang dan ayam tu pun feberet wana juga..hehe..kalau dah suka makan..tinggi kolestrol pun lantak ja la kan..hehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. haritu dapat statement kelakar dari bos dia ckp makan udang kalau buang kepala takde kolestrol. rasa macam betul ke ekekeke

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tabung Haji