Periuk Korea

Akak aku nih memang selalu dok layan drama korea. Aku pulak bermusim. Sekarang nih memang dah jarang nak tgk drama korea. Akak aku jer still layan sampai sekarang. So bila dia tengok drama-drama korea ni dia bukan dok layan hero-hero drama korea tuh. Tapi dia dok tgk kitchen appliance dalam drama korea ni. Dalam drama korea kan banyak diorg guna periuk yang macam-macam kaler kan. Ada oren, hijau, putih or kuning ke. So akak aku pun google ler periuk-periuk tuh. Google punya google dia pun jumpa lah periuk tuh kat LAZADA.

Roichen Premium Casserole

So apa lagi dia dgn tak buang masa terus beli satu dulu nak try. Lepas beli n pakai tgk ok dia beli satu set terus. Periuk ni aku mmg rekomen sangat. Periuk ceramic nih. Bagus untuk kesihatan. Harganya takde lah beribu-ribu (1 set RM1288 dpt 5 pieces n ada banyak set n kalau nak beli satu2 pun ok). Tak macam periuk Tupperware tuh yg orang dok sanggup main kutu nak beli tuh. Dah lah berat bila masak dok melekat jer. Nak cuci pun susah kena pakai sabun dia sendiri. 

Periuk nih mudah nak cuci. Masak pun senang. Ada sekali tuh mak aku panaskan lauk pastu terlupa nak tutup api. So apa lagi hangus ler makanannya. Dia pun dah seram sebab kena kat periuk ceramic nih hangus dah makananya. Bila dia nak cuci rupanya senang tanggal terus makanan yang hangit tuh n tak melekat langsung n periuk tuh still macam baru. So sekarang nih nak memasak pun mudah dengan adanya set Roichen Premium Casserole nih hahhaahah. Ada macam iklan GO SHOP tak?

Anyway aku bukan jurucakap periuk nih ek. Saje jer share benda yang elok.
Sharing is caring kan?

Comments

  1. wah, memang cantik la periuk tu kan..wana pun kalau ada periuk kaler warna warni jadi semangat nak masak..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan best sgt lagi2 tak melekat periuk ni

      Delete
  2. tp mhrga bole than mhal hee....brbaloi2 dpt beli

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tabung Haji