My nephew E-day 1

Hantaran

Kompang dipalu pengantin baru, pang! pang! pang (bunyi kompang)
Duduk bersanding tersipu malu, pang! pang! pang! (bunyi kompang)
ekekekekek

Belum nikah lagi baru bertunang nih heheheh. Tapi bau-bauan majlis kahwin tuh dah ada.
Tapi bukan tuan punya blog yer, anak sedara dia yang bertunang.
Punyalah excited kan sebab dah lama tak buat majlis kawin-kawin nih lam family aku.
Last sekali adik beradik wat majlis, masa majlis abg aku tahun 2003. Pastu tunggu yang bongsu sampai sekarang nan hadoo yer. Pastu last anak saudara aku (anak abg aku) wat majlis tahun 2007. Dari tahun 2007 sampai la ni mmg takde lagi. Sampailah anak sedara aku (anak abg aku) menyampaikan hasrat nak menyunting anak dara orang.

hantaran

So bila dpt tau jer yang paling excitednya makcik-makciknya ler.
Yelah kan da lama dok nunggu nak hantar rombongan minang anak-anak sedara n adik-beradik aku hampir separuh dah umur 50-an so anak-anak saudara aku ramai dah besar-besar. 
Ada yang dah kerja n ada yang masih belajar.
(Uwaaa dah tua rupanya aku.)

tepak sirih pembuka bicara

Oleh kerana akak aku yang terlebih excited, so dia sponsor lah gubahan hantaran n beberapa barang hantaran anak saudara aku nih. Gigih dia hantar kat kawan dia mintak tolong buatkan.
Dulu terigt masa adik beradik aku punya majlis kawin or tunang, mesti ada hantaran rumah yang dibuat dari cekelat n tak pernah hantar kat orang lain buat. Semua buat sendiri. Seingat aku masa sorg akak aku punya majlis lah yang paling meriah. Masa tuh aku baru darjah 3. Memang meriah sgt sebab majlis serba lengkap ikut adat melayu. Akak aku yang lain pun meriah gak. Tapi sorg tuh buat majlis kat US kitaorg tgk gambar jer n yang sorg lagi buat lepas arwah ayah aku meninggal so semua serba sederhana. Yang lelaki plak, dah nama lelaki so sederhana jer ler kan heheheh.

Tapi jgn lupa masih ada sorg lagi. Jeng! Jeng! Jeng!
ekekekekeke

Comments