Skip to main content

Legoland Waterpark Malaysia


Hah! dah lama tak cerita pasal Legoland kan. Aku pun dah lama tak jejak kaki kat Legoland nih. Last sekali pegi bulan 5 haritu. Annual Pass yang aku ada nih pun tak utilize mana pun. Ini pun ada hati nak renew upgrade ke Premium Pass (theme park + water park)
Bulan ni satu lagi tarikan kat Legoland Malaysia akan dibuka iaitu

LEGOLAND WATERPARK!

*kredit gambar2 kat atas nih kat blog2 yg aku amik dari google.
Park Map Legoland Malaysia Resort.

Legoland Waterpark Malaysia adalah taman tema air LEGOLAND yang terbesar kat dunia. Setakat nih Waterpark yang ada kat Legoland Florida & Legoland California dan yang paling latest adalah di Legoland Malaysia.




Antara water slides yang ada kat Legoland Waterpark Malaysia.
(gambar atas nih baru jer testing sebab tuh air kaler keruh)

Arghh tak sabarnya nak renew and upgrade annual pass aku ke Premium Pass.
Anyway anak-anak saudara aku akan merasmikan dulu hari ni Legoland Waterpark nih.
Diorg dapat tiket untuk Legoland Family Day kat Legoland Waterpark daripada cousins diorg merangkap anak2 saudara aku juga.

Jelesnya! aku sok keje.

Bila hotel dah siap n beroperasi sepenuhnya next year maka lengkaplah Legoland Malaysia Resort.

Lepas nih nak check in kat Hotel Legoland plak!


Untuk keterangan lanjut boleh klik website nih


Comments

  1. Kene buat kunci kire kire utk 5 org niii

    ReplyDelete
  2. Buat jgn tak buat hihihi tunggu lah sampai hotelnya dibuka next year. Lagi syokkk

    ReplyDelete

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Resepi: Bihun Goreng Putih

Bihun Goreng Putih adalah fav. aku. Kalau boleh nak makan hari-hari hihihihi Resepi nih simple jer
Bahan-bahan 1/2 bungkus bihun dicelur 1 biji bawang besar or 5 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih Lada hitam/Lada putih  (ikut suka nak pedas macam mana) Sedikit ikan bilis (4 bahan kat atas nih ditumbuk atau dikisar) Udang/Sotong/Ayam/Daging/Sosej (bahan rencah ikut suka) Sayur sawi Sebiji telur 2-3 batang lada padi (kalau nak pedas lagi) Sedikit sos tiram 1 Kiub pati ayam Garam secukup rasa
Cara-cara Tumis bahan-bahan yang telah ditumbuk atau dikisar dan lada padi sampai naik bau Masukkan bahan-bahan rencah (udang/sotong/ayam/daging or sosej) Masukkan sos tiram, kiub ayam n sedikit air. Masak sampai bahan-bahan rencah masak. Masukan sawi dan pecahkan telur Masukkan bihun yang telah dicelur dan gaul sampai rata. Sedia untuk dihidangkan!

Resepi: Corn Dog

Lama tak buat post resepi. Cerita lama nih 2 bulan yang lepas. Adalah sorg mat salleh lam fren list FB aku ni dok post resepi homemade corn dog.  Siap ada step by step bergambo lagi. So apa lagi kita kasi try lah.

Bahan-bahan 1 1/2  cawan Yellow Cornmeal  1 1/4 cawan Tepung Serbaguna 1/4 cawan gula 1 tablespoon baking powder 1/4 teaspoon garam 1 biji telur (dipukul) 1 1/2 cawan buttermilk (susu biasa pun boleh) 1 tablespoon minyak sayur 1 tablespoon madu 1 paket sosej (10 batang) Lidi untuk mencucuk Minyak untuk menggoreng.
Cara-cara Masukkan Cornmeal, tepung, garam, baking powder dan gula. Kacau sebati. Masukkan telur yang telah dipukul, susu, minyak dan madu. Kacau sampai sebati. Keluarkan sosej daripada peket, lap dengan paper towel supaya kering (nanti batter boleh stick betul-betul) dan cucuk pada lidi macam gambar kat bawah ni
Masukkan batter dalam gelas tinggi (macam gambar kat bawah ni) Ambik sosej yang telah dicucuk dengan lidi dan celupkan dalam batter. Pastikan batter menyal…

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.