Skip to main content

Semoga semuanya OK


Dah lama tak gi sini.
Kalau buleh aku nak hindari pegi sini.
Sedih. Aku yang seumur hidup tak pernah admit spital kena tidur sini temankan mak aku. 
Last gi sini last year mak aku & akak aku admit sini.
Mak aku ada masalah ngan buah pinggang n akak aku plak patlet darah dia turun.
Alhamdulilah, dua2 dalam keadaan sihat sekarang.
 Tapi, haritu g sini lagi, kali ni hantar akak aku lagi sorg.
Jantung dia rasa lain katanya. Kepala pun sakit tak baik2.
10 tahun yang lalu dia kena camni gak. Siap rendam kepala dalam air batu lagi.
Kali nih kena lagi. 
Subuh2 dah call aku mintak tolong aku bawakkan dia g Johor Specialist.
Padahal aku ngan dia satu rumah, aku kat atas dia kat bawah.
Lepas Subuh terus hantar dia. Masuklah emergency room kejap.
Lepas jumpa pakar cardio, buat CT scan semer takde apa yang problem.
Cuma ada sedikit lubang air kat otak akak aku nih.
Nak jumpa pakar neuro plak takde haritu. Cuti.
So diorg bagi reference letter gi Puteri Specialist plak.
Dipendekkan cerita dapatlah jumpa pakar neuro tuh.
lubang air dalam otak tak bawak masalah.
Benda tuh dah ada sejak akak aku lahir.
So akak aku memang takde masalah.
Tapi Dr. tuh suruh g jumpa Dr. Rohani.
Ingatkan doktor tuh nama Rohani.
Tapi bukan ekekeke
Suruh jumpa pakar perubatan Islam.
Mistik katanya huhuhu


Alhamdulilah akak aku dah ok n sihat macam biasa lepas beberapa siri rawatan.

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Resepi: Bihun Goreng Putih

Bihun Goreng Putih adalah fav. aku. Kalau boleh nak makan hari-hari hihihihi Resepi nih simple jer
Bahan-bahan 1/2 bungkus bihun dicelur 1 biji bawang besar or 5 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih Lada hitam/Lada putih  (ikut suka nak pedas macam mana) Sedikit ikan bilis (4 bahan kat atas nih ditumbuk atau dikisar) Udang/Sotong/Ayam/Daging/Sosej (bahan rencah ikut suka) Sayur sawi Sebiji telur 2-3 batang lada padi (kalau nak pedas lagi) Sedikit sos tiram 1 Kiub pati ayam Garam secukup rasa
Cara-cara Tumis bahan-bahan yang telah ditumbuk atau dikisar dan lada padi sampai naik bau Masukkan bahan-bahan rencah (udang/sotong/ayam/daging or sosej) Masukkan sos tiram, kiub ayam n sedikit air. Masak sampai bahan-bahan rencah masak. Masukan sawi dan pecahkan telur Masukkan bihun yang telah dicelur dan gaul sampai rata. Sedia untuk dihidangkan!

Resepi: Corn Dog

Lama tak buat post resepi. Cerita lama nih 2 bulan yang lepas. Adalah sorg mat salleh lam fren list FB aku ni dok post resepi homemade corn dog.  Siap ada step by step bergambo lagi. So apa lagi kita kasi try lah.

Bahan-bahan 1 1/2  cawan Yellow Cornmeal  1 1/4 cawan Tepung Serbaguna 1/4 cawan gula 1 tablespoon baking powder 1/4 teaspoon garam 1 biji telur (dipukul) 1 1/2 cawan buttermilk (susu biasa pun boleh) 1 tablespoon minyak sayur 1 tablespoon madu 1 paket sosej (10 batang) Lidi untuk mencucuk Minyak untuk menggoreng.
Cara-cara Masukkan Cornmeal, tepung, garam, baking powder dan gula. Kacau sebati. Masukkan telur yang telah dipukul, susu, minyak dan madu. Kacau sampai sebati. Keluarkan sosej daripada peket, lap dengan paper towel supaya kering (nanti batter boleh stick betul-betul) dan cucuk pada lidi macam gambar kat bawah ni
Masukkan batter dalam gelas tinggi (macam gambar kat bawah ni) Ambik sosej yang telah dicucuk dengan lidi dan celupkan dalam batter. Pastikan batter menyal…

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.