Skip to main content

The Master's Sun

Warning! Spoiler Alert!


Lama tak post pasal drama korea kat blog aku nih kan.
Last drama yg aku post pasal drama King of Ambition. Bukan tak layan drama korea. Layan lagi tapi tak sampai nak buat post kat blog nih ler. Pastu layan drama korea pun ujung-ujung jer nak abis drama tuh ekeke.

Tapi aku skrg tengah gila dengan drama The Master's Sun nih. Dah lama dah drama ni di promo kat Astro ONEHD tuh. Mula-mula macam takut nak tengok sebab macam cerita hantu kan. Bila aku tanya akak aku dia cakap tak tengok pun takpe. Tapi camner tah leh tertengok plak sebab akak aku ada mem'PVR' drama nih. Ampeh tull akak aku best gilaaaaa drama nih!

Drama ni ada elemen kelakar-seram-romantik. Comel jer So Ji Sub ngan Gong Hyo Jin. Plus the only Drama Korea yang aku boleh tengok berulang kali. Seriuss tak bosan langsung.

Episode 12 - Pada yang belum tengok online agak2 bayang-bayang roh sapa tuh.

Drama nih kat Korea dah Episode 12. Ada 16 episode semua sekali. Disiarkan pada hari Rabu dan Khamis di Korea n sama di Malaysia cuma kat Malaysia baru nak masuk episode 5 dan 6 minggu nih.

Tak sabar tunggu episode 13 hari ni sebab episode 12 sedih sangat2.

Alahai takkan kot??

Episode 12 - Sedih gila episode nih boleh plak aku tergamam masa ending

Tak sabar macam aku? meh klik link online drama nih


Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Resepi: Bihun Goreng Putih

Bihun Goreng Putih adalah fav. aku. Kalau boleh nak makan hari-hari hihihihi Resepi nih simple jer
Bahan-bahan 1/2 bungkus bihun dicelur 1 biji bawang besar or 5 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih Lada hitam/Lada putih  (ikut suka nak pedas macam mana) Sedikit ikan bilis (4 bahan kat atas nih ditumbuk atau dikisar) Udang/Sotong/Ayam/Daging/Sosej (bahan rencah ikut suka) Sayur sawi Sebiji telur 2-3 batang lada padi (kalau nak pedas lagi) Sedikit sos tiram 1 Kiub pati ayam Garam secukup rasa
Cara-cara Tumis bahan-bahan yang telah ditumbuk atau dikisar dan lada padi sampai naik bau Masukkan bahan-bahan rencah (udang/sotong/ayam/daging or sosej) Masukkan sos tiram, kiub ayam n sedikit air. Masak sampai bahan-bahan rencah masak. Masukan sawi dan pecahkan telur Masukkan bihun yang telah dicelur dan gaul sampai rata. Sedia untuk dihidangkan!

Resepi: Corn Dog

Lama tak buat post resepi. Cerita lama nih 2 bulan yang lepas. Adalah sorg mat salleh lam fren list FB aku ni dok post resepi homemade corn dog.  Siap ada step by step bergambo lagi. So apa lagi kita kasi try lah.

Bahan-bahan 1 1/2  cawan Yellow Cornmeal  1 1/4 cawan Tepung Serbaguna 1/4 cawan gula 1 tablespoon baking powder 1/4 teaspoon garam 1 biji telur (dipukul) 1 1/2 cawan buttermilk (susu biasa pun boleh) 1 tablespoon minyak sayur 1 tablespoon madu 1 paket sosej (10 batang) Lidi untuk mencucuk Minyak untuk menggoreng.
Cara-cara Masukkan Cornmeal, tepung, garam, baking powder dan gula. Kacau sebati. Masukkan telur yang telah dipukul, susu, minyak dan madu. Kacau sampai sebati. Keluarkan sosej daripada peket, lap dengan paper towel supaya kering (nanti batter boleh stick betul-betul) dan cucuk pada lidi macam gambar kat bawah ni
Masukkan batter dalam gelas tinggi (macam gambar kat bawah ni) Ambik sosej yang telah dicucuk dengan lidi dan celupkan dalam batter. Pastikan batter menyal…

Pakcik Rojak

Wahhh cerita pasal makan jer ek aku ni. Aku ni sebenarnya tengah clearkan gambar kat hp aku nih nak letak kat blog. So jumpa lah gambar ni kat henpon lama.
Fuhh rojak chakoi! dah lama tak makan. Sedap gilosss ok rojak ni. Kuah rojak niih mmg fuhh tak tau lah nak describe camner. Pastu ngan chakoi yang rangup ngan kuah rojak yang pedas + manis yang balance. Sedapppppp

Pakcik ni selalu round kat area Larkin. So bila dia lalu jer memang dengar lah bunyi hon dia. Terus berlari turun opis g beli. Tapi sekarang nih memang payah lah nak membeli. Sejak bos aku dah jadi singa memang sapa pun tak berani nak turun. Tapi pakcik nih pun jarang dah datang. 2-3 minggu adalah sekali dua gitu. Katanya dia parking motor dia kat Kg. Kurnia dekat ngan Murtabak Majid Chesee yang famous tuh. So apo laie nanti bila ada sonang, ado maso, meh ler kita menyiasat benar ke tak motornya parking disitu.